pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 25.03.2022 21:28:58

Bodo Postojnčanke ubranile naslov prvakinj?

Bo Postojnčankam uspelo ubraniti naslov prvakinj?
psno
Pred nami je odločitev o novih prvakinjah v Postojni, kjer gostuje Calcit. Remoplast blizu četrtega mesta, za kar potrebuje zmago v Celju. Čakamo še na odločitev pri moških, v boju za drugo mesto in četrto mesto in o tem, ali se lahko reši Ograjca.

Pred nami je še zadnji krog prvenstva v obeh elitnih kegljaških ligah. V moški ligi bo zelo pomembna tekma v Postojni, ki neposredno odloča o naslovu podprvaka in o boju za četrto mesto. Calcit, ki je gost te tekme, je v boju za drugo mesto, domači Proteus pa se bori za zadnjo vstopnico za Evropo. Ta tekma lahko vpliva tudi na odločitve na ostalih tekmah. Ljubelj, ki se s Postojnčani bori za četrto mesto, gostuje v Kranju pri prvakih, kjer po predvidevanjih ne bi smeli imeti upanja na uspeh, saj so Kranjčani v vrhunski formi. Konstruktor pa je domačin Gorici in bi ga zadovoljil le poraz Kamničanov. Glede na vse bi bili v Postojni oboji zadovoljni s točko, s katero bi tako Postojnčani kot Kamničani dosegli svoj cilj.



Zelo zanimivo pa bo tudi v boju za obstanek. Ograjca gostuje v Sl. Konjicah in potrebuje maksimalno zmago. Ljubljančani so sicer favoriti na tej tekmi, toda za takšno zmago bi se moralo njim vse iziti. Če bi jim to uspelo, bi imela potem Gorica težave na gostovanju v Mariboru pri Konstruktorju, ki je nesporni favorit na tej tekmi. Goričani bodo izpadli v primeru maksimalne zmage Ograjce in ob svojem minimalnem porazu. Toda na Štajersko bodo prišli motivirani in bodo napadli celo zmago, ki bi bila za njih sladka. Brez vseh problemov pa so Trboveljčani, ki so izpolnili svoj osnovni cilj – obstanek v ligi. Zato mirno odhajajo na prestižni sosedski derbi v Litijo. Čeprav nobeni ekipi uspeh na tej tekmi ne pomeni veliko, pa bo na tej tekmi veliko prestiža. Cilj obojih je seveda zmaga in s tem prevlada v Zasavju. Edina neznanka je samo, kdo bo poleg Taborske Jame novi član elite. Zelo blizu uspehu so Hrastničani, ki potrebuje vsaj točko na gostovanju v Mariboru.



V ženski elitni ligi pa je v Postojni derbi vodilnih ekip. Za ubranitev naslova je Proteusu na tej tekmi dovolj že remi. V boju za četrto mesto pa Radeljčanke potrebujejo zmago v Celju in Evropa bo njihova. V vsakem drugem primeru bodo do te vstopnice prišle Pivčanke, ki gostijo Miklavž.



1. A liga moški, 18. krog
Ljubelj – Triglav (14.00)
Konjice – Ograjca (14.00)
Konstruktor – Gorica (16.00)
Litija – Rudar (17.30)
Proteus – Calcit (17.30)


1. A liga ženske, 18. krog
Impol – Brest (13.00)
Pivka – Miklavž (13.00)
Proteus – Calcit (13.30)
Celje – Brest (15.00)
Ljubelj prost
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike