stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 18.07.2020 20:33:53

Stine Oftedal in Niklas Landin najboljša v letu 2019

Nikola Miljković
Danec Niklas Landin in Norvežanka Stine Oftedal sta najboljša rokometaša v letu 2019 po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF). Vratar nemškega Kiela, kjer igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, in srednja igralka madžarskega Györa sta prvič osvojila prestižno rokometno priznanje.

Najboljši trener v moški konkurenci je danski selektor Nikolaj Jacobsen, v ženski pa selektor nizozemske izbrane vrste in Metza - Francoz Emmanuel Mayonnade.

Glasovanje za prestižne rokometne nagrade se je zaključilo v petek, 17. julija. V vseh konkurencah je 18 strokovnjakov - devet iz IHF in devet selektorjev vrhunskih reprezentanc - pripravilo ožji nabor petih igralcev in igralk ter trenerjev, končno besedo pri izbiri najboljših pa so imeli rokometni zanesenjaki.



Oftedalova, Landin in Mayonnade so zanesljivo osvojili prestižne nagrade, Jacobsen pa je malenkostno slavil pred norveškim selektorjem Christianom Bergejem.

Lani sta nagradi osvojila Romunka Cristina Neagu in Danec Mikkel Hansen. Romunka je bila doslej rekordno štirikrat izbrana za najboljšo rokometašico na svetu po izboru IHF, Danec pa trikrat, tako kot Francoz Nikola Karabatić.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike