nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

hamo, tribute-2-love Odkrito.si

Kako znano ... Izpoved lažnivca, ki trdi in ...

Alja Kapun Njena.si

Igralka Alja Kapun bo četrtič mamica

STA
STA
0 18.07.2020 20:33:53

Stine Oftedal in Niklas Landin najboljša v letu 2019

Nikola Miljković
Danec Niklas Landin in Norvežanka Stine Oftedal sta najboljša rokometaša v letu 2019 po izboru Mednarodne rokometne zveze (IHF). Vratar nemškega Kiela, kjer igra tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, in srednja igralka madžarskega Györa sta prvič osvojila prestižno rokometno priznanje.

Najboljši trener v moški konkurenci je danski selektor Nikolaj Jacobsen, v ženski pa selektor nizozemske izbrane vrste in Metza - Francoz Emmanuel Mayonnade.

Glasovanje za prestižne rokometne nagrade se je zaključilo v petek, 17. julija. V vseh konkurencah je 18 strokovnjakov - devet iz IHF in devet selektorjev vrhunskih reprezentanc - pripravilo ožji nabor petih igralcev in igralk ter trenerjev, končno besedo pri izbiri najboljših pa so imeli rokometni zanesenjaki.

Oftedalova, Landin in Mayonnade so zanesljivo osvojili prestižne nagrade, Jacobsen pa je malenkostno slavil pred norveškim selektorjem Christianom Bergejem.

Lani sta nagradi osvojila Romunka Cristina Neagu in Danec Mikkel Hansen. Romunka je bila doslej rekordno štirikrat izbrana za najboljšo rokometašico na svetu po izboru IHF, Danec pa trikrat, tako kot Francoz Nikola Karabatić.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike