dvojčici Dobra karma

Psihološki test: postavljate trdne ali krhke ...

5_miha perat Svet24.si

FOTO: Miha Perat uspešno okreva po operaciji

_PPZ8368 Reporter.si

Aleksandra Pivec bi morala oditi že včeraj, ne ...

komen, polave Svet24.si

FOTO: Voda zalila prvo nadstopje gradu Štanjel, ...

01c863dd494d6a0448555e3498fbd7dc Necenzurirano

Ventilatorje prodali Orbanu na dan izbruha afere

will-smith, jason-derulo Odkrito.si

Will Smith ostal brez zob

Zala Kralj in Gašper Šantl 3 Njena.si

Zalo Kralj zavrnili zaradi 'neustrezne' postave

STA
STA
0 12.07.2020 18:53:04

V Sloveniji in po svetu se je začel teden rokometa

Reuters
Pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) bo letos prvič potekal mednarodni teden rokometa. Od danes do 18. junija se bodo v vseh rokometnih državah zvrstile raznovrstne aktivnosti, ki bodo predstavljale priljubljeno igro z žogo. Dogodek bodo obeležili tudi v Sloveniji.

Začetek "mednarodnega tedna rokometa" ni izbran naključno. Leta 1946 je namreč na ta dan v danski prestolnici Københavnu potekal kongres, na katerem je bila ustanovljena IHF.

"Pred mednarodnim tednom rokometa naš šport ni imel svojega dne. IHF je to želela spremeniti. Naše misli so bile sprva usmerjene k mednarodnemu dnevu rokometa, a naši člani po svetu počnejo toliko dobrega, da 24 ur preprosto ne bi bilo dovolj za prikaz vsega," je uvodoma dejal predsednik IHF Hasan Mustafa.

"Mednarodni teden rokometa nam prinaša možnost, da svetovno športno javnost opozorimo na našo prekrasno igro. Odziv naših članov na idejo je bil sprejet z obilico pozitivizma in kreativnosti," je še dodal Egipčan na čelu IHF.S posebno akcijo se bo mednarodnemu tednu pridružila tudi Rokometna zveza Slovenije (RZS). Celoten teden bo skozi oči svoje maskote Mete na svojih družbenih omrežjih predstavljala ženski rokomet z različnih zornih kotov.

Mačka Meta, ki je v paru z Rokom (Roko + Meta = rokomet) luč sveta ugledala leta 2017, se bo odpravila na potep. Na njem bo spoznala, da se atraktivna rokometna igra odvija tudi pod milim nebom in da je v Sloveniji najvišja evropska rokometna raven, obenem pa ne bo pozabila poudariti, da je ob igranju rokometa pomembno izobraževanje in načrtovanje tako imenovane druge kariere.

Konec prihodnjega tedna si bo celotno popotovanje Mačke Mete mogoče ogledati v daljšem videozapisu.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike