Challe Salle, Yvonne Dobra karma

Razkrito: tuja lepotica je dekle slovenskega pevca...

Darja Gajšek Svet24.si

Darja Gajšek pogreša televizijo

roman kirn bobo3 Reporter.si

Janša se je v Bruslju nedvoumno postavil na stran...

rešilec, združeno kraljestvo, london, koronavirus Svet24.si

Angleški sev ne samo bolj nalezljiv, temveč tudi...

20210115-01043753 Necenzurirano

"Oče se je okužil v bolnici in umrl. Niso se ...

Ben Affleck Odkrito.si

Ben Affleck resnično trpi

novica-o-ugrabitvi-otrok Njena.si

Dojenčke prevažali v govejih trupih - lažna ...

STA
STA
0 12.07.2020 18:53:04

V Sloveniji in po svetu se je začel teden rokometa

Reuters
Pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) bo letos prvič potekal mednarodni teden rokometa. Od danes do 18. junija se bodo v vseh rokometnih državah zvrstile raznovrstne aktivnosti, ki bodo predstavljale priljubljeno igro z žogo. Dogodek bodo obeležili tudi v Sloveniji.

Začetek "mednarodnega tedna rokometa" ni izbran naključno. Leta 1946 je namreč na ta dan v danski prestolnici Københavnu potekal kongres, na katerem je bila ustanovljena IHF.

"Pred mednarodnim tednom rokometa naš šport ni imel svojega dne. IHF je to želela spremeniti. Naše misli so bile sprva usmerjene k mednarodnemu dnevu rokometa, a naši člani po svetu počnejo toliko dobrega, da 24 ur preprosto ne bi bilo dovolj za prikaz vsega," je uvodoma dejal predsednik IHF Hasan Mustafa.

"Mednarodni teden rokometa nam prinaša možnost, da svetovno športno javnost opozorimo na našo prekrasno igro. Odziv naših članov na idejo je bil sprejet z obilico pozitivizma in kreativnosti," je še dodal Egipčan na čelu IHF.S posebno akcijo se bo mednarodnemu tednu pridružila tudi Rokometna zveza Slovenije (RZS). Celoten teden bo skozi oči svoje maskote Mete na svojih družbenih omrežjih predstavljala ženski rokomet z različnih zornih kotov.

Mačka Meta, ki je v paru z Rokom (Roko + Meta = rokomet) luč sveta ugledala leta 2017, se bo odpravila na potep. Na njem bo spoznala, da se atraktivna rokometna igra odvija tudi pod milim nebom in da je v Sloveniji najvišja evropska rokometna raven, obenem pa ne bo pozabila poudariti, da je ob igranju rokometa pomembno izobraževanje in načrtovanje tako imenovane druge kariere.

Konec prihodnjega tedna si bo celotno popotovanje Mačke Mete mogoče ogledati v daljšem videozapisu.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike