nypd, newyorška policija Svet24.si

Novorojenko in dojenčka je zabrisala skozi okno, ...

Lea Sirk Svet24.si

Lea Sirk: Vse na meni je naravno in bo táko tudi ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

meghan kraljica Svet24.si

Elizabeta ju ima dovolj. Zavajanja Meghan in ...

2d496e3910d82d75d8c4f2b52ba4fd8b Necenzurirano

Odšel je gradbeni baron, ki je vedel vse o vseh

denar Odkrito.si

10 zanimivosti o denarju

NASLOVNA Odkrito.si

KVIZ TEDNA

STA
STA
0 01.07.2020 19:08:55

SKUPINA SMRTI za celjske rokometaše

alesfevzer.com
Po današnjem žrebu so znani tekmeci Celja Pivovarne Laško in Krima Mercatorja v prenovljeni ligi prvakov oziroma prvakinj, kjer bo v obeh najmočnejših evropskih tekmovanjih v sezoni 2020/21 nastopilo po 16 najboljših rokometnih moških in ženskih ekip na stari celini.

Celjska ekipa bo v prvem delu tekmovanja nastopila v skupini B, v njej so tudi Barcelona, Veszprem, Kiel, Aalborg, Nantes, Motor Zaporožje in Zagreb.

V skupini A bodo nastopili Vardar Skopje, PSG, Kielce, Porto, Pick Szeged, Meškov Brest, Elverum in Flensburg-Handewitt.

Ljubljanska ekipa bo igrala v skupini A. V njej so še Metz, Rostov-Don, Kristiansand, Esbjerg, Ferencvaros, Bukarešta in Bietigheim.

V skupini B bodo nastopili Valcea, Györ, Budućnost, Borussia Dortmund, CSKA Moskva, Brest, Odense in Koprivnica.

"Že pred žrebom smo vedeli, da nas čakajo zahtevni tekmeci. Naša filozofija je znana. Prisegamo na delo, trening in garanje, ki edino prinaša rezultate, kar smo videli že v minuli sezoni. Seveda si želimo uvrstitve v izločilne boje, za katere smo bili letos zaradi korone prikrajšani, a se zavedamo, da nas čaka še težje delo kot v prejšnji sezoni. Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje. Smo leto bolj izkušeni, ogrodje ekipe je ostalo enako in to moramo izkoristiti ter nadgraditi," je po dunajskem žrebu uvodoma dejal trener celjske ekipe Tomaž Ocvirk.

"Favoriti skupine so Barcelona, Veszprem in Kiel, močan je Nantes, prav tako Aalborg. Zaporožje je trenutno največja neznanka glede kadra, Zagreb pa bo po naših zmagah v prejšnji sezoni gotovo še dodatno motiviran. Ne bo lahkih tekem, a nikomur tudi ne bo lahko proti nam. Rad bi dejal, da so vse to ekipe, ki bodo napolnile Zlatorog," je še dodal Ocvirk.

V skupinskem delu tekmovanja bo v vsaki skupini nastopilo po osem ekip. Najboljši dve ekipi po prvem delu tekmovanja se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa si bodo prek dodatnih tekem skušale izboriti mesto med osem najboljših ekip. Zadnjeuvrščeni ekipi bosta izpadli iz elitnega tekmovanja.

Liga prvakov se bo pričela 13. septembra. Do 4. marca prihodnje leto bodo na sporedu tekme skupinskega dela, tekme za preboj v četrtfinale bodo med 31. marcem in 8. aprilom. Prve četrtfinalne tekme so na sporedu 12. in 13., povratne pa 19. in 20. maja. Zaključni turnir četverice bo 12. in 13. junija v Kölnu.

Tekme skupinskega dela lige prvakinj bodo med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto. Prve tekme za razvrstitev v četrtfinale bodo 6. in 7., povratne pa 13. in 14. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo 3. in 4., povratne pa 10. in 11. aprila. Zaključni turnir bo 29. in 30. maja v Budimpešti.

* Liga prvakov:
- skupina A:
Vardar Skopje
PSG
Vive Kielce
Porto
Pick Szeged
Meškov Brest
Elverum
Flensburg-Handewitt


- skupina B:
Barcelona
Veszprem
Kiel
Aalborg
Nantes
Motor Zaporožje
Celje Pivovarna Laško
Zagreb

* Liga prvakinj:
- skupina A:
Metz
Rostov-Don
Kristiansand
Esbjerg
Ferencvaros
Bukarešta
Bietigheim
Krim Mercator

- skupina B:
Valcea
Györ
Budućnost
Borussia Dortmund
CSKA Moskva
Brest
Odense
Koprivnica

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike