reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
2 30.06.2020 14:19:41

Iz okuženega DŽAKOVA v Slovenijo s TEM SPOROČILOM! Ljudje bi morali KORONAVIRUS jemati TAKOLE, ne pa, da vse RUŠIJO!

Profimedia
Besede, ki odmevajo.

Naši kolegi s časopisa Ekipa SN so v današnji izdaji objavili zanimiv pogovor z Džakovčanom Kristianom Eskeričićem, ki bo v naslednji sezoni nosil dres slovenskega rokometnega podprvaka Ribnice. Del pogovora objavljamo spodaj:

Pozor na Kristiana Eskeričića! To poudarjajo vsi, ki so 195 centimetrov visokega Hrvata že videli na delu. Od predsednika Rika Marka Obrstarja, ki ga je iz španskega prvoligaša Cuence pripeljal v Ribnico, do velenjskih rokometašev, ki so nedavno z njim trenirali, in navsezadnje Branka Tamšeta, ki ima rokomet v malem prstu. Šestindvajsetletni desni zunanji igralec bi se lahko izkazal za eno največjih okrepitev v novi sezoni lige NLB. No, še preden smo v pogovoru z njim stopili na rokometni parket, smo se morali dotakniti ta hip najbolj aktualne tematike tega sveta, glede na to, da Eskeričić prihaja iz Džakova, trenutno enega največjih žarišč koronavirusa na naših prostorih …

Najprej nam povejte, kako ste? Zdravi? Vse v redu?

Dobro sem. Resda nisem v Džakovu trenutno, ampak pri svoji punci v Velenju.

Vaši načrti za poletje? Se nameravate še kaj vrniti domov ali boste ostali v Sloveniji vse poletje?

Malo bom šel pogledat svoje, potem pa se nam tako ali tako že začnejo priprave v Ribnici.

Zagotovo se kaj slišite s svojimi v Džakovu, kakšno je stanje tam? Veliko žarišče epidemije imate, je panika?

Ni panike, nobene panike. Sam mislim, da bi ljudje počasi že morali to začeti dojemati kot običajno gripo, ne pa da delajo paniko in rušijo gospodarstvo in vse drugo. Po mojem mnenju je ta virus samo stvar dojemanja. Tudi ljudje pri nas niso v paniki, okrog 500 jih je v samoizolaciji in to je to. Vsi, ki so bili v stikih z okuženimi …

Življenje pa gre normalno naprej?

Da, nič ni zaprto. Vse je normalno.

Na vašem Facebook profilu smo zasledili vaše sporočilo podpore Novaku Đokoviću. Sami ga torej ne obsojate zaradi turnirja, na katerem se je razširil koronavirus?

Na Đokovića vsekakor nisem jezen. Dolgo ga že spremljam in vidim, kak človek je. In kak športnik. Vsakemu športniku je lahko vzor. Tega ni organiziral z nobenim slabim namenom, vse je bilo v dobri volji. Zgodilo se je, kar se je, in tega ni mogoče spremeniti. Jaz ga podpiram.

Da se končno posvetimo rokometu, ki ga prihajate igrat v Slovenijo. Zakaj Ribnica?

Dobil sem dobre pogoje, poleg tega bom blizu svojega dekleta in po petih letih (igral je v tretji in četrti nemški ligi, zadnji dve sezoni pa zelo uspešno v španski prvi in pokalu EHF, op. p.) bližje Hrvaški. Menim, da slovenski rokomet ni na slabi ravni, ravno nasprotno. Mislim, da se tu igra dober rokomet. Ima potencial, da se še dvigne, tudi jaz pa verjamem, da lahko v slovenski ligi napredujem.

Članki iz rubrike