Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 12.09.2019 19:33:41

V nedeljo prvi rokometni spektakel v Zlatorogu

Jurij Kodrun
Rokometaši Celja Pivovarne Laško konec tega tedna začenjajo nastope v evropski ligi prvakov. V elitni skupini A se bodo pomerili s tradicionalnimi tekmeci iz nemškega Flensburga, obračun nekdanjih prvakov v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini pa se bo v dvorani Zlatorog v nedeljo pričel ob 17. uri.

"Zavedamo se, da je pred nami izjemno težka preizkušnja. Iz tekme v tekmo igramo bolje in vsi skupaj komaj čakamo na krstno tekmo v ligi prvakov v tej sezoni, hkrati pa se zavedamo moči Flensburga," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"Četudi je nemška ekipa ostala brez dve pomembnih členov iz prejšnje sezone (Tobias Karlsson in Rasmus Lauge, opomba STA), se to v njeni igri prav nič ne pozna. Naredili so določene korekcije in malce spremenili način igre v napadu in obrambi. Naša naloga je, da odigramo po naših najboljših močeh in s približamo svojemu maksimumu. Na nedeljski tekmi nimamo kaj izgubiti, igrati moramo sproščeno. Prepričan sem, da bomo v tem primeru zelo blizu imenitnim Nemcem, ob te pa si želim izdatno podporo naših privržencev," je še dodal Ocvirk.

"V teh enajstih mojih letih v dresu Celja je imela ekipa različne uvode, letošnja pa bo zaradi številnih kadrovskih sprememb še toliko bolj posebna. Lahko rečem, da je znotraj našega moštva prava 'kemija', pristop na tekmah in treningih pa je zelo dober," je dejal celjski kapetan David Razgor.



"Na nedeljski temi se moramo osredotočeni na našo igro. Flensburg je zahteven tekmec, ki bo želel letos v Zlatorogu popraviti spodrsljaj iz minule sezone. A verjamem, da bomo mi tekmi pristopili tako, kot se od nas pričakuje. Želimo si dobre igre in upamo, da bo to dovolj za točko ali dve," je še dodal Razgor.

V letošnjem prestopnem roku je celjsko ekipo okrepil občasni reprezentant Patrik Leban, pred svojim krstnim nastopom v ligi prvakov pa je dejal: "V nedeljo bom prvič zaigral v ligi prvakov in prisotno je nekaj pozitivne nervoze, ki je vedno dobrodošla pred tako pomembno tekmo. V teh dveh dneh se bomo dobro pripravili na tekmeca in komaj čakam, da se začne tekma."

Celje Pivovarna Laško in Flensburg-Handewitt sta doslej odigrala 16 tekem. Na petih je zmagala celjska zasedba, nazadnje v minuli sezoni v Zlatorogu s 23:20. Enkrat sta se ekipi razšli z neodločenim izidom, enajstkrat pa je slavil trikratni nemški prvak (2003/04, 2017/18 in 2018/19) in zmagovalec lige prvakov v sezoni 2013/14. Celjska ekipa je v elitnem evropskem klubskem tekmovanju slavila v sezoni 2003/04.

Članki iz rubrike