Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 12.09.2019 19:28:32

Slovenski tenisači v petek v Davisovem pokalu proti Egiptu

Slovenska teniška reprezentanca je od ponedeljka v glavnem egiptovskem mestu Kairu, kjer je bil danes opravljen žreb pred petkovim začetkom dvoboja v okviru 2. evro-afriške skupine Davisovega pokala. V dvoboju z Egiptom je Slovenija v vlogi favorita.

Prvi bo na igrišče stadiona El Gezira Sporting Club stopil Aljaž Bedene, ki ne bi smel imeti večjih težav proti Karimu Mohamedu Maamoumu. Takoj po koncu prvega dvoboja pa se bo Blaž Rola pomeril z najboljšim egiptovskim igralcem Mohamedom Safwatom, s katerim imata kar nekaj neporavnanih računov.

"Igrišča so malce slabša in morali bomo paziti, da se ne poškodujemo. Vsekakor pa bomo morali igrati najbolje, kart zmoremo, se osredotočiti na svojo igro in to kakovost bomo pokazali jutri na igrišču. Mislim, da lahko računamo na dve zmagi," je povedal Bedene.



Rola je 133. na svetovni lestvici), tekmec pa bo njegov stari znanec ter vrstnik po letih Mohamed Safwat (239.), ki je bil lani najvišje na lestvici ATP na 163. mestu. Rola je z najboljšim egiptovskim igralcem igral dvakrat in obakrat je bila tekma izenačena. Letos je v Bratislavi zmagal Rola, lani pa v kvalifikacijah OP Francije Safwat.

"Mohameda poznam zelo dobro, saj sva kar nekajkrat že igrala, tako na uradnih tekmah kot na ligaških tekmah. Počutje je super, prav tako vzdušje v ekipi. V Kairu so pogoji zahtevni. Je kar vroče in tudi igrišča so malce slabše pripravljena. Oba egiptovska igralca znata igrati tenis. Morali se bomo potruditi, se boriti in dati vse od sebe," je dejal Rola.

Značke: tenis, davisov pokal

Članki iz rubrike