kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.05.2019 21:45:14

Po DRAMI na finalni turnir v Köln kar OSEM SLOVENCEV!

VT Kielce
Madžarski Veszprem, španska Barcelona, poljske Kielce in makedonski Vardar iz Skopja so se letos prebili na zaključni turnir evropske lige prvakov, ki bo 1. in 2. junija v nemškem Kölnu.

Vardar iz Skopja je na današnji zadnji četrtfinalni tekmi proti madžarskemu Picku iz Szegeda izgubil s 25:29 (9:17), a zavoljo zmage na prvi tekmi z 31:23 (14:12) napredoval med štiri najboljše. Barve makedonskega prvaka, ki je pred dvema letoma slavil v ligi prvakov, zastopa Staš Skube, ki je na današnji tekmi dosegel tri gole. Pri slovensko obarvani zasedbi iz Szegeda je bil najbolj učinkovit Dean Bombač s šestimi zadetki, Matej Gaber je prispeval enega, Mario Šoštarič in Nik Henigman pa se nista vpisala med strelce.

Na današnji prvi povratni četrtfinalni tekmi so Kielce v Parizu klonile s 26:35 (11:18), a so na prvem domačem dvoboju pred tednom dni premagale zvezdniški PSG s 34:24 (16:11). Pri poljskih prvakih, kjer igra Blaž Janc, pomočnik slovitega trenerja Talanta Dušebajeva pa je Uroš Zorman, je bil najbolj učinkovit Hrvat Luka Cindrić, ki je dosegel šest zadetkov, dva manj je prispeval Janc. V domači ekipi je blestel Nedim Remili s 13 goli.



Na sobotnih tekmah sta Veszprem in Barcelona zanesljivo ubranila prednost s prve tekme. Veszprem je po uvodni zmagi v Flensburgu z 28:22 na povratni tekmi slavil z 29:25 (17:13). Od četverice Slovencev se je najbolj izkazal Dragan Gajić, ki je dosegel šest golov iz šestih strelov in bil prvi strelec svoje ekipe. Dva zadetka je prispeval Gašper Marguč, po enega pa Borut Mačkovšek in Blaž Blagotinšek.

Barcelona je levji delež na poti do Kölna opravila prejšnji teden v Nantesu, kjer je slavila z 32:25, vajo pa je ponovila na povratni tekmi v katalonski prestolnici in zmagala z 29:26 (17:14). Pri Barceloni Jure Dolenec ni dosegel zadetka.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike