hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.02.2019 22:01:09

Celjani po blamaži s Trebanjci verjamejo v presenečenje

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v sredo doživeli pravo blamažo in na domačem igrišču izgubili proti Trebanjcem v ligi NLB, konec tega tedna pa jih čaka izjemno zahteven obračun evropske lige prvakov s tekmeci iz madžarskega Szegeda. Obračun slovenskih in madžarskih prvakov se bo v nedeljo, 10. februarja, v Zlatorogu pričel ob 17. uri.

"Na igrišču moraš narediti vse, kar je v tvoji moči. Na sredini tekmi proti Trebanjcem smo lahko videli, kaj se zgodi, če v tekmo ne pristopiš na pravi način. Razočarali smo veliko ljudi, razočarali sebe, zato je v nedeljo priložnost, da to spremenimo. A pogrevati za nazaj nima smisla. Upam, da se bomo iz tega poraza kaj naučili. Čakajo nas trije dnevi priprav, maksimalno se moramo pripraviti na Szeged," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal celjski trener Tomaž Ocvirk.

"Madžarsko moštvo je absolutni favorit. Gre za močno ekipo, ki je to dokazala na naši prvi medsebojni tekmi v tej sezoni. Če bomo mi pravi, če bomo dihali kot eno, se borili, imeli pomoč občinstva, potem je možno presenečenje. A pomembna bo izjemna zbranost v naši igri, nepotrebnih napak si ne smemo privoščiti, do priložnosti ne bomo prihajali zlahka. Druga pomembna zadeva bo igra v obrambi, kjer moramo biti agresivni, močni v dvobojih ena na ena, ves čas moramo igrati v 'pressingu' in goste prisiliti v napake. A še enkrat, v nedeljo moramo pokazati naš maksimum," je navkljub slabi popotnici pred nedeljsko tekmo optimistično razpoložen Ocvirk.


V ekipo se po daljši odsotnosti vrača Domen Makuc, o nedeljski tekmi pa je dejal: "Tudi sam sem vesel, da je poškodba za menoj in sem se vrnil na igrišče. V nedeljo moramo dati vse od sebe in pokazati naš maksimum, se boriti za grb našega kluba. V veliko pomoč so nam lahko navijači, v polnem Zlatorogu igrati je povsem drugače. Želimo si čim več gledalcev, v vsakem primeru pa vemo, da bodo pripravili izjemno vzdušje, ki bo dodatna motivacija za nas na igrišču. S skupnimi močmi je vse mogoče."

Pick Szeged je na prvi medsebojni tekmi premagal Celje s 33:24, svojo moč pa je pokazal predvsem v prvi polovici tekme (18:8). Po desetih odigranih tekmah je na drugem mestu v elitni skupini B. Za prvouvrščenim francoskim PSG, ki je zbral 18 točk, zaostaja tri točke, pred tretjeuvrščenim nemškim Flensburgom-Handewittom pa ima pet točk prednosti. Na četrtem mestu je francoski Nantes z devetimi, na petem hrvaški Zagreb z osmimi, ukrajinski Motor Zaporožje in Celje PL sta zbrala po sedem točk, zadnjeuvrščeni danski Skjern pa šest točk.

Barve izjemno močne madžarske ekipe zastopajo tudi štirje Slovenci - Dean Bombač, Matej Gaber, Mario Šoštarič in Nik Henigman, v njej pa so še številni sijajni igralci, kot so Španci Joan Cannelas, Jorge Maqueda in Pedro Rodriguez, Hrvata Mirko Alilović, Marin Šego in Alen Blažević, Šved Jonas Källman, Islandec Stefan Sigurmannsson, Rus Dmitri Žitnikov in številni domači igralci Richard Bodo, Bence Banhidi, Zsolt Balogh, ... V vsakem primeru gre za izjemno kompaktno moštvo, ki ima na vsakem igralnem položaju po dva ali več kakovostnih igralcev in je med tihimi favoriti za končno zmago v ligi prvakov.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike