Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 06.02.2019 21:10:20

Janežič dosegel tretji izid na 400 m na Poljskem (dopolnjeno)

Luka Janežič (Kladivar Celje) je na atletskem mitingu svetovne dvoranske turneje IAAF v poljskem Torunu v teku na 400 m s časom 46,46 sekunde dosegel skupno tretji izid. Na svoji tretji tekmi v sezoni je dosegel svoj drugi najboljši izid.

Zmagal je Čeh Pavel Maslak (46,19), trikratni zaporedni svetovni dvoranski prvak (2014, 2016, 2018), ki bo skušal v Glasgowu v začetku marca po letih 2013, 2015 in 2017 še četrtič osvojiti evropski dvoranski naslov. V prvi skupini je bil prvi Američan Nathan Strother (46,32), ki je bil edini skupno še hitrejši od Janežiča.

"Bila je kar dobra tekma, dosegel sem tretje mesto v močni konkurenci. To je lep uspeh. Na prejšnji tekmi v Franciji nisem dosegel dobrega izida, zato je bilo malo dvomov pred današnjo tekmo. Zato tudi nisem začel najbolje današnjega teka, a se je na koncu pokazalo, da sem dobro pripravljen," je dejal Janežič.


Tekel je v boljši, drugi skupini, na peti progi, tik pred Maslakom. Ta ga je še pred začetkom zadnjega kroga prehitel, pred Janežičem pa je bil tudi domačin Karol Zalewski. Člana poljskih štafet, ki so osvajale medalje na velikih tekmah v zadnjem obdobju, je skušal prehiteti, vendar ga je Zalewski dobro zaprl. V zaključku pa je v ciljni ravnini Janežič silovito pospešil, takoj prehitel Poljaka in se na koncu približal tudi Maslaku.

"Škoda, da sem bil na tretjem mestu po prvem krogu, da sem se pustil prehiteti Poljaku. To me je stalo nekaj časa in mogoče tudi še boljše uvrstitve. Če bi v drugi krog prišel takoj za Maslakom, bi ga gotovo na koncu prehitel. Imel sem namreč zame značilen zelo dober finiš. Sem pa naredil napako sredi prvega kroga in upam, da je ne bom zato na EP," je dodal Janežič. Ker bo 8. februarja nastopil na naslednji tekmi svetovne serije v Madridu, v soboto ne bo tekmoval na državnem prvenstvu v Novem mestu, potrjen pa ima tudi naslednji nastop na svetovni seriji v Birminghamu.

Triindvajsetletni Janežič je hitreje v sezoni tekel 26. januarja na Dunaju, ko je v svojem prvem nastopu v sezoni gladko zmagal, s časom 46,13 sekunde je tedaj potrdil normo (47,40) za dvoransko EP v Glasgowu ter le za 15 stotink zaostal za slovenskim rekordom (46,02), ki ga je dosegel 27. januarja lani prav v avstrijski prestolnici.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike