Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.09.2018 14:54:54

Kavtičnikov Montpellier brani prvo mesto v ligi prvakov

Minula sezona v najbolj imenitnem klubskem rokometnem tekmovanju na stari celini se je končala s senzacionalno zmago francoskega Montpelliera, vidno vlogo pri eni najbolj presenetljivih zgodb v zgodovini lige prvakov pa je imel Slovenec Vid Kavtičnik. V sezoni 2018/19 bodo med elito znova nastopili rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Želja verižnih slovenskih državnih prvakov je, da se prebijejo v izločilne boje. "V ligi prvakov bomo skušali narediti korak naprej. Po imenih skupina resda ni atraktivna, tako kot je bila v minuli sezoni, a gre za izjemno kakovostno in zahtevno skupino. Skjern ne sodi med atraktivne tekmece, a je v minuli sezoni lepo presenetil in se prebil v četrtfinale, potem ko je v osmini finala ukanil madžarski Veszprem, ki je veljal za najresnejšega favorita za končno zmago," je pred kratkim dejal kapetan celjske ekipe David Razgor.

V skupini B bodo poleg celjske zasedbe nastopili še francoska PSG in Nantes, madžarski Pick Szeged, nemški Flensburg-Handewitt, danski Skjern, hraški Zagreb in ukrajinski Motor Zaporožje, v skupini A pa makedonski Vardar Skopje, poljski Kielce, španska Barcelona, beloruski Meškov Brest, madžarski Veszprem, Montpellier, švedski Kristianstad in nemški Rhein-Neckar Löwen.

Celjska zasedba bo evropske nastope začela v nedeljo, 16. septembra, ko bo v svojem Zlatorogu gostila Skjern, prav vse domače tekme pa bo igrala ob nedeljah.



V "manj ugledni" skupini C bodo nastopili makedonski Metalurg Skopje, danski Bjerringbro-Silkeborg, portugalski Sporting Lizbona, turški Bešiktaš, ruski Čehovski medvedi in slovaški Tatran Prešov, v skupini D pa poljska Wisla Plock, španski Ademar Leon, norveški Elverum, švicarski Wacker Thun, romunski Dinamo Bukarešta in finski Cocks.

Tekmovalni sistem ostaja nespremenjen, zmagovalca v elitnih skupinah A in B se bosta neposredno uvrstila v četrtfinale, preostale ekipe od drugega do šestega mesta pa se bodo prebile v osmino finala. Po najboljši dve ekipi iz skupine C in D bosta igrali dodatne izločilne tekme, zmagovalca pa se bosta uvrstila v osmino finala. Od tam naprej nastopijo tekme na izpadanje, zaključni turnir pa bo - tako kot v minulih devetih letih - vnovič gostila Lanxess Arena v Kölnu (1. in 2. junija 2019).

Na veliko sceno bodo stopili številni slovenski rokometaši: Vid Poteko in Simon Razgor sta člana Bresta, Urh Kastelic in Gregor Potočnik Zagreba, Aljoša Rezar in Sebastian Skube Bjerringbro-Silkeborga, Jan Grebenc Skjerna, Jure Dolenc Barcelone, Vid Kavtičnik Montpelliera, Dean Bombač, Matej Gaber, Nik Henigman in Mario Šoštarič Picka iz Szegeda, Blaž Blagotinšek, Borut Mačkovšek, Dragan Gajić in Gašper Marguč Veszprema, Tadej Matjašič Metalurga, Gregor Ocvirk in Staš Skube Vardarja, Tine Poklar Elveruma, Žiga Mlakar in Igor Žabič Wisle iz Plocka, Blaž Janc Kielc, Aljoša Čudič in Matevž Skok Sportinga, Januš Lapajne pa Tatrana iz Prešova.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike