Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

STA
STA
0 12.09.2018 11:15:29

Janja Garnbret SP prepričljivo začela tudi v balvanih

www.alesfevzer.com
Po dnevu premora se je v Innsbrucku nadaljevalo svetovno prvenstvo v športnem plezanju z ženskimi kvalifikacijami v balvanih. Najboljši dosežek kvalifikacij si lasti prva slovenska favoritinja Janja Garnbret, ki je edina osvojila vseh pet balvanskih smeri do vrha. V polfinale, ta bo na sporedu v petek, se je od Slovenk uvrstila še Katja Kadić.

Garnbretova si prvo mesto kvalifikacij deli z Japonko Akiyo Noguchi, ki je poskrbela za najboljši dosežek v drugi kvalifikacijski skupini, z osvojenimi štirimi vrhovi od petih.

Garnbretovi bo od sedmih Slovenk, ki so nastopile v kvalifikacijah, v polfinalu delala družbo le Kadićeva, ki je v kvalifikacijah z dvema balvanskima vrhovoma vpisala peti dosežek.

Brez polfinala so ostale Mia Krampl (33.). Mina Markovič (37.), Urška Repušič (39.), Vita Lukan (51.) in Tjaša Slemenšek (63.).

Danes so na sporedu še moške kvalifikacije balvanov, v katerih bodo Slovenijo zastopali Gregor Vezonik, Anže Peharc, Luka Potočar, Domen Škofic in nekdanji svetovni podprvak in aktualni zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v balvanih Jernej Kruder.


V Innsbrucku so minuli konec tedna že okronali nova svetovna prvaka v težavnosti. To sta postala domačina Jessica Pilz in Jakob Schubert. Po zaslugi Janje Garnbret ime kolajno tudi Slovenija, in sicer srebrnega sijaja.

Svetovno prvenstvo se je začelo tudi za paraplezalce. Slovensko paraplezalno reprezentanco pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika sestavljajo Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2, Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3 in Matej Arh v kategoriji RP1, a slednji zaradi poškodbe zapestja na prvenstvu v Innsbrucku, kjer se bo pomerilo 139 paraplezalcev z vsega sveta, ne bo nastopil.

Selak iz Društva za razvoj plezalne kulture se je s svetovnega prvenstva leta 2016 v Parizu vrnil z bronasto kolajno, tretji je bil tudi lani v skupnem seštevku svetovnega pokala, letos pa se je že veselil zmage in drugega mesta.

Danes kvalifikacije čakajo gluhoslepo plezalko Tanjo Glušič (AK Ravne), ki je leta 2014 v Gijonu osvojila srebrno medaljo, prvo slovensko paraplezalno za Slovenijo, v Parizu pa ni nastopila, letos pa je prav tako dosegla eno zmago in eno drugo mesto.

Slovenski predstavnik Selak je po prvem dnevu tekmovanja na zelo dobrem tretjem mestu v svoji kategoriji z enim vrhom v prvi smeri in tretjo najvišjo višino v drugi smeri. Iz kvalifikacij se neposredno v finale uvrstijo štirje najboljši tekmovalci.

Značke: športno plezanje, sp

Članki iz rubrike