Andrej Škufca Odkrito.si

Ah, ljubezen! Andrej Škufca se je tako potrudil ...

aura Svet24.si

Test: kakšna je vaša avta?

vesolje Petisvet.si

Astrološka napoved Berna Jurečiča od 17. do 23....

puška Svet24.si

Jože navsezgodaj skrit za grmovjem čakal, da je ...

saša1 Svet24.si

Sašo smo ujeli v objemu še mlajšega moškega!

profimedia-0446249181 Najstnica.si

Nova ljubezen Justina Bieberja

Marko Vozelj Njena.si

Čustveni dan za Marka Vozlja

sta
sta
0 11.09.2018 20:27:13

Slovenke pričenjajo kvalifikacije za EP

Grega Wernig
Slovenska ženska futsal reprezentanca bo v sredo ob 19. uri v dvorani v Karlovcu na Hrvaškem začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2019. Slovenija nastopa v kvalifikacijski skupini 2, uvodno tekmo bo igrala proti Hrvaški, v nadaljevanju pa še proti Rusiji in Švedski.

Prvakinja skupine bo igrala februarja prihodnje leto na sploh prvem evropskem prvenstvu ženskih članskih vrst. Organizator tekmovanja za naslov najboljše ekipe Evrope bo znan 27. septembra.

Slovenija je v današnjih popoldanskih urah prispela v Jastrebarsko, kjer je nastanjena, zvečer pa je vadila v Karlovcu. Popoldan je bilo tudi jasno, da v ekipi na kvalifikacijah ne bo poškodovane Larise Fras, kar pa se bo v naši vrsti še kako poznalo, a selektor Dejan Kramberger verjame, da bodo ostale igralke pokazale svoj 'optimum'.

slovenija futsal 2 gw
Grega Wernig


"Na zadnjem treningu v Podčetrtku smo opozorili še enkrat na napake, ki smo jih delali proti Srbiji. Precej boljše smo delovali, igralke so dojele in popravile svoje spodrsljaje. To me veseli in hrabri, zato precej optimistično začenjamo kvalifikacije," pravi Kramberger in dodal: "Bližje zmagi bo ekipa, ki bo bolj zbrana v obrambi in naredila manj napak. Sam si želim še, da bi bili strpni v napadu in ne bi po nepotrebnem izgubljali žoge."

Slovenija je doslej odigrala štiri uradne tekme. Po dve s Slovaško maja letos, dve pa s Srbijo avgusta v Laškem. Varovanke selektorja Dejana Krambergerja so zabeležile dve zmagi in dva poraza.

Na Krambergerjevem seznamu so naslednje igralke: Lara D'Amato (Salernitana Femminile), Rebeka Šnofl, Vanja Tanšek, Valentina Tuš, Tanja Vrabel, Tanja Voga (vse KMN Slovenske Gorice), Rebeka Bačar, Asja Al Nawas Bedenčič (obe Siliko Nova Panorama), Sergeja Kos, Mateja Vojsk, Anja Ložar in Barbara Lah (vse ŽNK Celje).

Značke: futsal, ženske, slovenija

Članki iz rubrike