900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 01.09.2018 22:25:53

Koprčani tekmo 'končali' pet minut prehitro

Grega Wernig
Rokometaši Kopra 2013 so iztržili zgolj remi na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za pokal Evropske rokometne zveze.

V zadnjih petih minutah so zapravili prednost štirih zadetkov in se s švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen razšli s 25:25 (14:15).

V kvalifikacijah za pokal Ehf nastopajo tri slovenska moštva. Koper 2013 in Gorenje Velenje sta pot začela že v prvem krogu, Riko Ribnica pa se bo tekmovanju pridružila oktobra. Kvalifikacije za skupinski del obsegajo tri kroge.

Koprčani so velik del možnosti za preboj v nadaljnje tekmovanje zapravili že v dvorani Bonifika. V prvem polčasu niso znali zaustaviti madžarskega reprezentanta Gaborja Csaszarja, ki je v tridesetih minutah dosegel osem zadetkov oziroma več kot polovico vseh Kadetten Schaffhausna, v nadaljevanju, ko so imeli vse niti igre v svojih rokah, pa so naredili nekaj katastrofalnih napak.



Pri vodstvu 25:21 v 54. minuti so imeli napad, ob tem, da vratarja gostov sploh ni bilo v golu. Toda žoga je Janezu Gučku spolzela iz rok in s tem očitno tudi zmaga. Švicarji so v preostalih šestih minutah dosegli štiri zadetke, hkrati pa svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

Povratna tekma v Švici bo naslednjo nedeljo ob 17. uri.

Zadetke za Koper 2013 so dosegli: Adam Bratković 8, Aleks Vlah 4, Žiga Smolnik 4, Tilen Sokolič 3, Jaka Moljk 2, Nino Grzentič 1, Grega Krečič 1, Nejc Poklar 1 in Janez Guček 1. Na drugi strani je Gabor Csaszar tekmo končal z dvanajstimi zadetki.

Članki iz rubrike