Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.09.2018 16:48:13

VODA SPODAJ, voda zgoraj! DEŽ PRAL kajakaš(ic)e in kanuist(k)e v TACNU! Slovenke in Slovenci so se odrezali takole ...

alesfevzer.com
Drugi dan svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu je zaznamovala obilica dežja in finalnih nastopov slovenskih predstavnikov.

Na koncu pa se ni izšlo za stopničke, s četrtima mestoma sta se še najbolj izkazala kanuist Anže Berčič in kajakašica Urša Kragelj. Med kanuisti je zmagal Nemec Sideris Tasiadis, ki je za 68 stotink sekunde prehitel Slovaka Alexandra Slafkovskyja, tretji pa je bil Nemec Franz Anton, ki je zaostal 1,29 sekunde. Berčič je za stopničkami zaostal več kot dve sekundi.

"Finalna vožnja je bila v redu, zgornji del je bil zelo hiter, čoln mi je lepo tekel. V spodnjem delu pa sem imel težave z vodo, potem sem začel paziti na dotike, saj so bili količki nizko. Ampak če potegnem črto, sem zadovoljen s četrtim mestom. Upam, da bo šlo tako naprej," je dejal Berčič, ki je pred tem tudi že zmagal v Tacnu, in sicer leta 2013, tri leta pred tem pa je bil tudi četrti.

V finalu so veslali še trije Slovenci, Benjamin Savšek je bil z enim dotikom peti (+4,07), Jure Lenarčič sedmi (+4,24) in Luka Božič deseti, potem ko je izpustil predzadnja vratca in dobil 50 sekund pribitka.

"Žal mi je. Več sem pričakoval od domače tekme. Pričakoval sem, da bom na stopničkah. To je bila moja želja. V sezoni sem se veliko posvečal temu nastopu, ampak se mi v spodnjem delu ni izšlo, zadnje kombinacije sem slabo odveslal. Če bi šlo za kako drugo progo, bi bil s petim mestom zadovoljen, na domači progi pa ostaja grenak priokus," je povedal Savšek, zmagovalec tacenskega svetovnega pokala v letih 2014 in 2016.


Med kajakašicami je Kragljeva pristala na četrtem mestu, za tretjo stopničko in Avstrijko Viktorio Wolfhardt je zaostala 1,36 sekunde.

"Res škoda, da danes ni nobenih stopničk za slovensko ekipo. Sama sem se res borila po najboljših močeh, žal sem naredila veliko napako že v drugih protitočnih vratcih. Poskušala sem nadoknaditi zaostanek, toda ni mi uspelo. Druge punce so bile danes zelo, zelo hitre," je po finalu povedala Kragljeva, ki je bila v Tacnu doslej najvišje na tretjem mestu, in sicer pred sedmimi leti.

Eva Terčelj je dosegla tretji izid na vodi, po osmih kazenskih sekundah pribitka pa je končala na osmem mestu. Zmagala je Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je za 1,07 sekunde premagala favorizirano Avstralko Jessico Fox, Wolfhardtovo pa za 5,16 sekunde. Tako kot Kragljeva so tudi prve tri z vratci opravile brez napake.

V nedeljo se bodo v Tacnu pomerili še kajakaši in kanuistke, Slovenijo bodo zastopali Žan Jakše, Niko Testen, Martin Srabotnik, Peter Kauzer, Eva Alina Hočevar, Lea Novak in Nina Bizjak, prihodnji konec tedna pa sledi finale svetovnega pokala v Seu d'Urgellu.

"Proga v Španiji je kar nekako domač teren, tam sem tudi že zmagal, tako da se veselim te tekme. Res je simpatična, tako da komaj čakam," pravi Berčič.

Članki iz rubrike