krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

1704374490-mm2-0899-1704374452059 Njena.si

To je Goran Dragić naredil za slovenske otroke

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 29.06.2018 15:13:09

Krimovke v skupini z Györom, Thüringerjem in kvalifikantom

www.alesfevzer.com
Rokometašice Krima Mercatorja bodo v novi sezoni evropske lige prvakinj igrale v skupini C skupaj z madžarskim Györom, nemškim Thüringerjem in kvalifikantom, je odločil današnji žreb na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

V skupini A bodo Budućnost, Metz, Odense in Larvik, v skupini B Rostov, Koebenhavn, Savehof in Brest, v skupini D pa Bukarešta, Vipers, Rail-Cargo Hungaria in še drugi kvalifikant. Kvalifikacijski turnir bo med 7. in 9. septembrom.

"V ligi prvakinj nobena skupina ni lahka, saj so povsod vrhunske ekipe. O evropskih prvakinjah z Madžarske ni potrebno izgubljati besed, Thüringer je v Evropi stalnica, vsako sezono potrjujejo, da so dobro organizirani in lahko kotirajo visoko. V kvalifikacijah največ pozornosti namenjam romunski Craiovi, za katero je vrhunska sezona in zmaga v pokalu EHF. Z okrepitvami je postala zelo nevarna ekipa, proti kateri nam ne bo lahko. Prvi cilj je uvrstitev v nadaljevanje, imamo osveženo ekipo, ki bo morala biti že na uvodu sezone pripravljena za največje izzive," je po žrebu dejal trener krimovk Uroš Bregar.



"Dobili smo zanimivo skupino C, igrali bomo proti atraktivnim nasprotnikom, kot je aktualni evropski prvak Györ, ki je po mojem mnenju nesporno favorit skupine. Z ostalima dvema nasprotnikoma pa se bomo borili za mesta, ki vodijo v drugi del tekmovanja," je dunajski razplet žreba komentirala vratarka Miša Marinček.

Tamara Mavsar je dodala: "Vsi vemo, kaj v ženskem rokometu pomeni Györi, ki je naš znanec že kar nekaj sezon. Thüringer je res kakovostna ekipa, proti kateri je na gostovanju zelo težko igrati. Vsi kvalifikanti so zelo zanimivi, pogledujem predvsem proti Craiovi, ki se je po izjemni sezoni še zelo dobro popolnila na vseh položajih. Kljub temu menim, da smo z žrebom lahko zadovoljni, vedno pa je lahko še bolje ali slabše."

Značke: rokomet, evropa, ženske

Članki iz rubrike