IMG_20180401_134602 Odkrito.si

Tanja Žagar tega ne bo nikoli pozabila! S sinkom ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 21. aprila

Žalostna ženska Petisvet.si

Žalostna resnica o njej, ki o drugih grdo govori!

sarec marjan1 - profimedia Svet24.si

Kot ga (ne) poznate: ko Šarca podcenjujejo kot ...

samantha cohen 1 Svet24.si

Meghan znova šokirala: zdaj je sporočila, ...

10_Miha_Perat Njena.si

Zvezde plešejo: Takšno soprogo ima Miha Perat

ema in milan Njena.si

Milan razkrinkal priljubljeno Emo?

STA
STA
0 05.06.2018 13:07:26

Schmid ostro nad kratkim poletnim premorom v rokometni bundesligi: Gre za nehumane obremenitve

Reuters
Štiriintridesetletni švicarski rokometni reprezentant in srednji zunanji igralec ekipe Rhein-Neckar Lowen Andy Schmid je bil letos petič zaporedoma izbran za najboljšega igralca v bundesligi, v pogovoru za časnik Mannheimer Morgen pa je odločno kritiziral tekmovalni spored v eni najmočnejših ligaških rokometnih tekmovanj na svetu.

"Poletni premor je enostavno prekratek. Nobena rokometna liga na svetu se ne konča tako pozno in prične tako zgodaj kot bundesliga. Iz leta v leto je sezona vse daljša, poleg napornih tekem na klubski ravni pa so tu še reprezentančne obveznosti. Letos se je sezona v nemškem prvenstvu končala v začetku junija, sredi julija pa bo večina igralcev že začela priprave za novo sezono. Gre za nehumane obremenitve, poletni premor bi morali podaljšati vsaj na osem tednov," je dejal Schmid, ki je že v preteklosti velikokrat potarnal zaradi prevelikih obremenitev vrhunskih rokometašev.

V tej sezoni je prvo mesto v nemški ligi osvojil Flensburg-Handewitt, točko manj je zbral Rhein Neckar Lowen, tri pa berlinski Fuchse. Vse tri ekipe bodo v prihodnji sezoni igrale v evropski ligi prvakov.

Magdeburg slovenskega rokometaša Marka Bezjaka je zasedel končno četrto, Kiel Mihe Zarabca peto, Göppingen Primoža Prošta deseto, Minden Nenada Bilbije in Luke Žvižeja 12., Erlangen Gorazda Škofa pa 13. mesto.

Značke: rokomet, nemčija

Članki iz rubrike