roblek 1 Odkrito.si

Slovo znanega Slovenca: le redki so vedeli za to

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za sredo, 26. septembra

intuicija 1 Petisvet

5 nujnih opozoril, da nekaj ni ...

audi Svet24.si

FOTO: Živijo v študentskem domu in vozijo drage ...

meghan markle stara Svet24.si

Tako bo osivela in se zgubala Meghan Markle

noge Najstnica.si

Preprost recept: Naravna krema za britje

bar pretep Njena.si

Jasmina pretepla Laro in zapustila šov!

STA
STA
0 05.06.2018 13:07:26

Schmid ostro nad kratkim poletnim premorom v rokometni bundesligi: Gre za nehumane obremenitve

Reuters
Štiriintridesetletni švicarski rokometni reprezentant in srednji zunanji igralec ekipe Rhein-Neckar Lowen Andy Schmid je bil letos petič zaporedoma izbran za najboljšega igralca v bundesligi, v pogovoru za časnik Mannheimer Morgen pa je odločno kritiziral tekmovalni spored v eni najmočnejših ligaških rokometnih tekmovanj na svetu.

"Poletni premor je enostavno prekratek. Nobena rokometna liga na svetu se ne konča tako pozno in prične tako zgodaj kot bundesliga. Iz leta v leto je sezona vse daljša, poleg napornih tekem na klubski ravni pa so tu še reprezentančne obveznosti. Letos se je sezona v nemškem prvenstvu končala v začetku junija, sredi julija pa bo večina igralcev že začela priprave za novo sezono. Gre za nehumane obremenitve, poletni premor bi morali podaljšati vsaj na osem tednov," je dejal Schmid, ki je že v preteklosti velikokrat potarnal zaradi prevelikih obremenitev vrhunskih rokometašev.

V tej sezoni je prvo mesto v nemški ligi osvojil Flensburg-Handewitt, točko manj je zbral Rhein Neckar Lowen, tri pa berlinski Fuchse. Vse tri ekipe bodo v prihodnji sezoni igrale v evropski ligi prvakov.

Magdeburg slovenskega rokometaša Marka Bezjaka je zasedel končno četrto, Kiel Mihe Zarabca peto, Göppingen Primoža Prošta deseto, Minden Nenada Bilbije in Luke Žvižeja 12., Erlangen Gorazda Škofa pa 13. mesto.

Značke: rokomet, nemčija

Članki iz rubrike