Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

Oste Bakal
Oste Bakal
0 05.06.2018 11:09:15

Založanke v Izoli brez bele zastave

V Izoli pričakujejo tri točke prve domače igralke Jane Ludvik.
Oste Bakal
Potem, ko smo konec minulega tedna z novomeško Krko dobili nove in hkrati stare državne prvake, se bo to drevi zgodilo tudi v ženski konkurenci.

Ker sta ekipi Arrigonija Izola in Vesna Zalog v prvih dveh finalnih tekmah končnice po enkrat zmagali, po današnji tretji tekmi popravnega izpita ne bo več. Poznavalci namiznoteniških razmer v Sloveniji nekoliko več možnosti dajejo aktualnim državnim prvakinjam, igralkam Arrigonija, pa ne toliko zaradi domače dvorane v Izoli, temveč tudi zaradi nekoliko višjega rejtinga posameznih igralk. Toda več kot jasno je, da tudi gostje iz Zaloga, ki so letos enkrat že slavile v Izoli, na obalo gotovo ne gredo na izlet ali počitnice.

"Seveda nas čaka najtežja tekma doslej in dekleta bodo storila vse, da bi osvojila prvi naslov državnih prvakinj. Res je sicer, da so domačinke v rahli prednosti, toda to še zdaleč ne pomeni, da gremo v Izolo z belo zastavo. Na prvih dveh finalnih tekmah je prijetno presenetila Kristina Pavič Rahotin, sedaj pa je na vrsti še Ivana Zera, ki doslej ni pokazala, kar lahko. Če bo tokrat šlo tudi njej, potem se lahko nadejamo uspeha in veselimo svojega prvega naslova. Mislim, da bo odločala trenutna forma vsake posamezne igralke, vsaka igra, vsak niz in vsaka točka," nam je povedal predsednik in trener NTK Vesna Zalog Bojan Pavič, ki bi s svojimi igralkami zelo rad prinesel naslov na obrobje Ljubljane.

To bo sicer sila težavno, saj se tudi Izolčanke ne mislijo kar tako odpovedati naslovu državnih prvakinj, ki so ga nekoliko presenetljivo osvojile lani. Res je sicer, da Založank Ivane Zera, Kristine Pavič Rahotin, Tjaše Supanič in Špele Trelec, nikakor ne gre podcenjevati, a kljub temu je realno pričakovati, da se bodo Jana Ludvik, Lea Paulin in Urška Čokelj veselile drugega zaporednega naslova državnih prvakinj.

Najverjetnejši scenarij tretjega odločilnega dvoboja med Izolčankami in Založankami, ki bo drevi ob 17. uri v Izoli, bi moral biti naslednji: Jana Ludvik lahko premaga vse tri igralke Vesne, kar bi bile tri zanesljive točke. Vse tri točke bi lahko osvojila tudi 16-letna Lea Paulin, toda pri njeni mladosti nikoli ne moreš biti prepričan. Zato pa bi lahko kakšno točko osvojila tudi Urška Čokelj, ki je v soboto premagala Tjašo Supanič in celo Ivano Zero. Če pa bo boljši dan imela gostujoča ekipa, potem lahko tudi Ivana Zera ali Kristina Pavič Rahotin premagata vse tri domače igralke... Ljubitelje bele žogice na Obali na zadnjem dejanju letošnjega ligaškega tekmovanja v slovenskem namiznem tenisu torej čaka odličen dvoboj.

Članki iz rubrike