900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 05.06.2018 12:08:57

Umrl legendarni član zasedbe San Francisco 49ers

V 61. letu starosti je za posledicami hude bolezni umrl Dwight Clark. Nekdanji lovilec pri ameriški nogometni ekipi San Francisco 49ers se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovini tega kluba, leta 1982 je na tekmi konferenčnega finala proti Dallasu dosegel zmagoviti "touchdown" in prekinil prevlado teksaške ekipe.

"Danes sem izgubila najboljšega prijatelja in moža. Zahvalila bi se vsem Dwightovim prijateljem, soigralcem in privržencem 49ersov, ki so mu v teh težkih časih stali ob strani," je zapisala njegova žena Kelly, ki je že marca lani sporočila, da je njen mož zbolel za redko in neozdravljivo amiotrofično lateralno sklerozo. Gre za nevrološko bolezen, ki slabi mišice, bolniki pa imajo težave s požiranjem hrane, govorjenjem, hojo in dihanjem.

Po tej legendarni tekmi iz leta 1982 se je tudi začel vzpon ekipe iz San Francisca, ki je v osemdesetih letih minulega stoletja štirikrat osvojila super bowl. Clarke je svojo športno pot končal leta 1987, leto dni zatem je kalifornijska zasedba "upokojila" njegov dres s številko 87.

Značke: nfl, smrt

Članki iz rubrike