rifelj 1 Odkrito.si

Gašper Rifelj zaključil plesno zgodbo

melania donald trump, vladimir putin Svet24.si

VIDEO: Neprecenljiv izraz na Melaniinem obrazu ob ...

pravljična ženska, voda Petisvet

Ponovite to besedo 100 krat dnevno in glejte, kaj ...

profimedia-0377285224 Svet24.si

Zaposleni delajo le štiri dni, plačani pa so za ...

sasa lešnjek Svet24.si

FOTO: Ambiciozna zvezda Briljantine ljubi osem let...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme presenetila s čudovito novico

henrik 3 Njena.si

Osupljivo: Henrik nekoč in danes

STA
STA
0 05.06.2018 12:08:57

Umrl legendarni član zasedbe San Francisco 49ers

V 61. letu starosti je za posledicami hude bolezni umrl Dwight Clark. Nekdanji lovilec pri ameriški nogometni ekipi San Francisco 49ers se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovini tega kluba, leta 1982 je na tekmi konferenčnega finala proti Dallasu dosegel zmagoviti "touchdown" in prekinil prevlado teksaške ekipe.

"Danes sem izgubila najboljšega prijatelja in moža. Zahvalila bi se vsem Dwightovim prijateljem, soigralcem in privržencem 49ersov, ki so mu v teh težkih časih stali ob strani," je zapisala njegova žena Kelly, ki je že marca lani sporočila, da je njen mož zbolel za redko in neozdravljivo amiotrofično lateralno sklerozo. Gre za nevrološko bolezen, ki slabi mišice, bolniki pa imajo težave s požiranjem hrane, govorjenjem, hojo in dihanjem.

Po tej legendarni tekmi iz leta 1982 se je tudi začel vzpon ekipe iz San Francisca, ki je v osemdesetih letih minulega stoletja štirikrat osvojila super bowl. Clarke je svojo športno pot končal leta 1987, leto dni zatem je kalifornijska zasedba "upokojila" njegov dres s številko 87.

Značke: nfl, smrt

Članki iz rubrike