rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

katarina kresal 1 Svet24.si

Nekdanja ministrica Katarina Kresal v vlogi ...

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

STA
STA
0 05.06.2018 12:08:57

Umrl legendarni član zasedbe San Francisco 49ers

V 61. letu starosti je za posledicami hude bolezni umrl Dwight Clark. Nekdanji lovilec pri ameriški nogometni ekipi San Francisco 49ers se je z zlatimi črkami zapisal v zgodovini tega kluba, leta 1982 je na tekmi konferenčnega finala proti Dallasu dosegel zmagoviti "touchdown" in prekinil prevlado teksaške ekipe.

"Danes sem izgubila najboljšega prijatelja in moža. Zahvalila bi se vsem Dwightovim prijateljem, soigralcem in privržencem 49ersov, ki so mu v teh težkih časih stali ob strani," je zapisala njegova žena Kelly, ki je že marca lani sporočila, da je njen mož zbolel za redko in neozdravljivo amiotrofično lateralno sklerozo. Gre za nevrološko bolezen, ki slabi mišice, bolniki pa imajo težave s požiranjem hrane, govorjenjem, hojo in dihanjem.

Po tej legendarni tekmi iz leta 1982 se je tudi začel vzpon ekipe iz San Francisca, ki je v osemdesetih letih minulega stoletja štirikrat osvojila super bowl. Clarke je svojo športno pot končal leta 1987, leto dni zatem je kalifornijska zasedba "upokojila" njegov dres s številko 87.

Značke: nfl, smrt

Članki iz rubrike