pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 04.06.2018 21:56:15

Zupinova z njenim najboljšim časom leta peta v Pragi

Agata Zupin
Grega Wernig
Agata Zupin (Kamnik) je na močnem atletskem memorialu Josefa Odločila v Pragi v teku na 400 m ovire zasedla peto mesto in s časom 56,86 sekunde, kar je njen najhitrejši dosežek leta, znova potrdila normo za avgustovsko svetovni prvenstvo v Berlinu. Zmagala je Georganne Moline (54,04), članica zlate ameriške štafete na letošnjem dvoranskem SP.

"Želela sem si čim bolje odteči, ker je bila izjemno dobra konkurenca. Tudi sedma proga, na kateri sme tekla, je bila dobra. Toda na tek nisem bila povsem osredotočena in sem se malo 'izgubila' med ovirami ter sem pozabila, na kateri sem ter sem zato prehitro menjala korak. Malo sem zato 'mencala' in izgubila nekaj časa. Toda glede na prejšnje tekme sem napravila napredek in tekla najhitreje v sezoni. Imam pa še veliko rezerv," je povedala 20-letna Zupinova, lanska mladinska evropska podprvakinja in polfinalistka članskega SP.


Za Georganne Moline, zmagovalko prejšnje diamantne lige v Rimu, ki je tekla rekord mitinga, sta se zvrstili njena rojakinja in nekdanja dvoranska svetovna prvakinja Cassandra Tate (54,94), ter Čehinja Zuzana Hejnova (55,40). Slednja je bila med drugim dvakrat že svetovna prvakinja (2013 Moskva in 2015 Peking) ter bronasta na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Zupinova je bila edina slovenska predstavnica na mitingu.

Značke: atletika, sta

Članki iz rubrike