900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 20.05.2018 18:53:12

Füchse Berlin zmagovalec pokala EHF

EHF
Rokometaši nemške ekipe Füchse Berlin so zmagovalci evropskega pokala EHF. V finalu zaključnega turnirja v Magdeburgu so premagali francosko ekipo Saint-Raphael z 28:25 (14:13). Tretji je bil domači klub Magdeburg.

Za Berlinčane je to druga zmaga v tem tekmovanju po letu 2015, pot do uspeha pa je tlakoval vratar Silvio Heinevetter, ki je imel kar 17 obramb. Zanj je to že tretja lovorika v pokalu EHF, poleg obeh z berlinsko ekipo je slavil že leta 2007 z Magdeburgom. Pri zmagovalcih se je izkazal še Mattias Zachrisson z devetimi zadetki. Za Francoze, ki so se še približali na 25:26, a preobrata niso zmogli, pa je Raphael Caucheteux dosegel osem golov.

Rokometaši Magdeburga so v malem finalu na domačem terenu zasedli tretje mesto. Po zaslugi odličnega drugega polčasa so s 35:25 (16:15) premagali Göppingen. Najboljši strelec v zmagovalni ekipi je bil z desetimi goli Matthias Muche, Nemanja Zelenović in Michael Nielsen sta jih dosegla osem. Slovenec v vrstah Magdeburga Marko Bezjak je bil proti ekipi rojaka in vratarja Göppingena Primoža Trošta natančen trikrat.

Članki iz rubrike