favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.05.2018 21:16:23

Gorenje ostaja v igri za drugo mesto

Rokometaši velenjskega Gorenja so v predzadnjem krogu končnice za prvaka v ligi NLB premagali Riko Ribnico z 21:19 (10:11).

* Rdeča dvorana, sodnika: Leskovec (Celje) in Vidic (Ljubljana).
* Gorenje Velenje: Ferlin, Vujović, Zaponšek, Cehte 4, Medved, Haseljić, Ovniček 5 (5), Grebenc 1, Stojnić, Toskić 3, Potočnik 3, Golčar 1, Verdinek 2, Kleč 2, Pejović.
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat, Fink, Vujačić 3, Knavs 2, Henigman, Skušek 3 (1), Koprivc 4, B. Nosan 4, Kovačič 2, Kljun, M. Nosan, Batinič 1 (1), Setnikar, Košmrlj.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 5 (5), Riko Ribnica 4 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 4, Riko Ribnica 2 minuti.
* Rdeči karton: /.


Po zmagi velenjskih rokometašev nad Ribničani je boj za drugo mesto v državnem prvenstvu še vedno odprt. V tej sezoni zelo medle ose so se po četrti zmagi v končnici - prav vse so dosegle pod vodstvom Klemena Luznarja, ki je pred časom zamenjal Željka Babića - po številu točk izenačile s tekmeci iz dežele suhe robe, dokončna odločitev o drugem mestu pa bo padla v zadnjem krogu. Velenjska ekipa bo tedaj gostovala v Celju, ribniška bo gostila Koper 2013, obe tekmi pa bosta v petek, 25. maja.

Po prvi polovici tekme je bolje kazalo Ribničanom, ki so se na veliki odmor podali z golom prednosti (11:10). Do 41. minute je bila tekma povsem odprta in negotova, nato pa so na veliko sceno stopili Velenjčani in v naslednjih petih minutah naredili delni izid 4:0 ter povedli z 18:14. A izbranci gostujočega trenerja Siniše Markote se niso predali, med 48. in 53. minuto sploh niso prejeli gola, v napadu pa so dosegli štiri in izenačili na 18:18.

V izjemno razburljivi in živčni končnici so bile ose vendarle bolj zbrane, po golih Roka Ovnička, Grege Potočnika in Matica Verdineka so si slabih pet minut pred koncem dvoboja znova priigrale prednost treh golov (21:18), tega velikega kapitala pa v izdihljajih tekme niso več zapravile.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Ovniček, ki je vseh svojih pet golov dosegel po sedemmetrovkah, štiri zadetke je prispeval Nejc Cehte. Toliko golov sta pri gostih dosegla Luka Koprivc in Blaž Nosan.

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike