ajda smrekar 23 Odkrito.si

Ne boste verjeli, kaj je Ajda Smrekar delala za ...

horoskop-astro Svet24.si

Horoskop za soboto, 23. februarja

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

reševanje, volk Svet24.si

FOTO: Misleč, da je pes, so se pognali v ledeno ...

camilla moda Svet24.si

Camilla že opravlja dolžnosti namesto kraljice ...

Ota Širca Roš Njena.si

Ota Širca Roš se bo poslovila od malih zaslonov

franko_01 Njena.si

Franko Bajc vratolomno poletel s konja!

STA
STA
0 17.02.2018 21:44:59

Koper izgubil proti prvaku

Martin Metelko
Rokometaši Kopra 2013 so v drugem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF na domačem igrišču izgubili proti nemškemu Göppingenu. Koprska ekipa bo v prihodnjem krogu v soboto, 24. februarja, gostila hrvaški Nexe Našice.

Koper - Göppingen 20:25 (10:15).

Koper - Dvorana Bonifika, sodnika: Bounouara in Sami (oba Francija).
Koper 2013: Vončina, Dolenc, Grzentič, Vlah 3, Krečič 3, Matijaševič 4, Moljk, Zugan, Rapotec 1, Smolnik 1, Sokolič 3, Guček, Sever 3, Planinc 2, Bratkovič.
Göppingen: Rebmann, Prošt, Kneule 1, Ritterbach 2, Heymann, Bagersted 2, Šešum, Fontaine 2, Schiller 9, Rentschler 2, Nägele 2, Schöngarth 3, Kozina 2.
Sedemmetrovke: Koper 2013 2 (2), Göppingen 5 (5).
Izključitve: Koper 2013 10, Göppingen 6 minut.
Rdeči karton: /.


Koprska zasedba je minuli teden na najboljši možni način odprla skupinski del drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in v gosteh ukanila finski Cocks, ki je v tretjem krogu izločila Riko iz Ribnice, na uvodni domači tekmi pa je ostala praznih rok. Od nje je bila boljša zasedba iz nemškega Göppingena, ki ima najvišjo veljavo v skupini C in je ena glavnih kandidatk za končno zmago v pokalu EHF ter tudi zmagovalka tega tekmovanja v minulih dveh sezonah 2015/16 in 2016/17.

Koprčani so bili v prvem polčasu v podrejenem položaju. Do 14. minute so še držali korak z rokometaši iz Göppingena, v nadaljevanju pa je bil prepad med njimi čedalje večji. V 22. minuti so že zaostajali za sedem golov (5:12), največje težave jim je nedvomno povzročal Marcel Schiller, ki jim je v prvi polovici tekme zabil šest golov, tako da so na veliki odmor odšli s primanjkljajem petih zadetkov (10:15).

Izbranci črnogorskega strokovnjaka Veselina Vujovića so se v drugem polčasu trudili po svojih najboljših močeh, po hudem in ogorčenem boju so se v 51. minuti približali na dva gola zaostanka (19:21). Po dvominutni izključitvi Ivana Severja so jim Nemci - za njih igra tudi slovenski vratar Primož Prošt - znova ušli na varno (23:19) in dosegli drugo zmago v tem tekmovanju.

V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Marko Matijaševič s štirimi goli, po tri so jih dosegli Aleks Vlah, Grega Krečič Tilen Sokolič in Ivan Sever.

Značke: pokal-ehf, koper

Članki iz rubrike