Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 17.02.2018 17:42:34

Celjani brez možnosti na Poljskem

Foto: SEHA
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 12. krogu evropske lige prvakov v gosteh izgubili proti poljski ekipi Vive Kielce. Celjska zasedba bo v prihodnjem krogu v soboto, 24. februarja, gostila danski Aalborg.

Kielce - Celje PL 37:31

Kielce - Dvorana M.O.S.I.R Kielce. 4100 gledalcev. Sodnika: Brunner in Salah (oba Švica).
Vive Kielce: Szmal, Ivić, Bis, Dušebajev 2, Kus, Aguinagalde 4, Bielecki 4, Jachlewski 3, Štrlek 6, Janc 3, Lijewski 5, Jurkiewicz 2, Zorman 1, Mamić 4, Bombač 1, Đukić 2.
Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Panjtar, Vujović 4, Jurečič 2, Malus 3, Suholežnik, Marguč 3, Grošelj, Kodrin 2, Makuc, Anić 6, Dušebajev 2, Mačkovšek 4, Mlakar 5.
Sedemmetrovke: Vive Kielce 2 (2), Celje Pivovarna Laško -.
Izključitve: Vive Kielce 10, Celje Pivovarna Laško 10 minut.
Rdeči karton: /.

Celjskim rokometašem se vse bolj izmika nastop v osmini finala najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. V središču poljskega klubskega rokometa so doživeli že deveti poraz v tej sezoni, za preboj med 16 pa na zadnjih dveh tekmah nujno potrebujejo zmagi nad danskim Aalborgom in madžarskim Veszpremom, hkrati pa se morajo nadejati ničnemu točkovnemu izkupičku beloruskega Bresta v zadnjih treh obračunih drevi proti Veszpremu ter francoskemu PSG in Kielcam. Beloruski prvak ima po nepopolnem 12. krogu tri točke prednosti pred Celjem.

Izbranci velenjskega trenerja na celjski klopi Branka Tamšeta so izjemno slabo odprli tekmo in si že po pičlih štirinajstih minutah igre pridelali pet golov zaostanka (6:11). V igri slovenskih prvakov je kapljalo in curljalo na vse strani, v nadaljevanju pa so - navkljub izključitvi Žige Mlakarja - naredili delni izid 4:0 in v 18. minuti znižali na 11:12. Do 28. minute so - z igro prepolno padcev in vzponov - držali korak s poljskimi prvaki (17:19), na velik odmor pa odšli z zaostankom štirih golov (17:21).

Rokometaši iz mesta ob Savinji so vse možnosti za zmago proti Kielcam - do današnjega dvoboja so v medsebojnih zmagah vodili s 5:1 - zapravili v začetku druge polovice tekme. Po vsega devetih minutah igre so zaostali za osem golov (20:28), te prednosti pa izkušena in z vsemi žavbami namazana mednarodna poljska zasedba - zanjo igrajo tudi trije Slovenci Uroš Zorman, Blaž Janc in Dean Bombač - niso zapravili.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Igor Anić s šestimi in Žiga Mlakar s petimi goli.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike