Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
04.12.2015 13:30:23
Deli članek:

Kako je organizator igre poskrbel za obrambo leta (video)

Nekajkrat so bili blizu, boleče blizu, v lanski sezoni so denimo za prvakom Kielom zaostali »le« za dve točki, še bolj izenačena pa je bila dirka med istima tekmecema leto dni pred tem, ko je o prvaku odločal fotofiniš oziroma gol razlika, na koncu pa so v tisti resnično nori dirki zaradi pičlih dveh golov pred vrati raja ostali levi iz Mannheima.

Dolgo so torej že v čakalnici. Letos so vse podredili temu, da bi jim končno uspelo, da bi najbolj cenjeni krožnik v svetu rokometa pristal v njihovih rokah oziroma vitrinah. Dobro jim kaže, morda še nikoli bolje, po slabi polovici prvenstva imajo namreč rokometaši Rhein-Neckarja štiri točke naskoka pred najbližjim zasledovalcem. Pa čeprav v primerjavi s prejšnjimi leti to na papirju ni ne najboljša ne najdražja ekipa Rhien-Neckarja; poleti so denimo ostali brez Bjarteja Myrhola in Niklasa Landina, kasneje pa še brez Darka Stanića, trojice, ki v svojem poslu in na svojem položaju spada v samo svetovno špico.

Sporočilo v Flensburgu je bilo jasno in glasno, levje rjovenje še nikoli ni bilo glasnejše, vsaj kar zadeva nemško ligo. Morda se je simbolično vse skupaj še najlepše odrazilo v potezi večera, tedna, meseca, ko se je organizator igre Andy Schmid ob igralcu manj prelevil v vratarja in v protinapadu v slogu Landina obranil strel sicer neusmiljenemu danskemu eksekutorju Lasseju Svanu. Samozavest ter odločnost, in po Kielu so poln plen odnesli še iz Flensburga. Mero jim je po drugi strani do zdaj vzel le Melsungen, hit prvenstva, ki pa počasi izgublja sapo. »To je bil naš najboljši polčas, odkar sedim na trenerski klopi,« je po tistih 18:10 v prvem delu dejal trener Nikolaj Jacobsen.

Kiel nikoli slabši, Flensburg malo gor, malo dol, Hamburg s finančnimi težavami, Melsungenu, kot že rečeno, počasi pohaja sapa, in čeprav je ciljna črta še daleč, se zdi, da bo morda končno nastopilo leto leva. Pa čeprav ob tem žrtvujejo tudi ligo prvakov. Težko bi rekli, da si ne bi zaslužili naslova, ne po teh zadnjih dveh bolečih letih, ko so bili tako blizu, a hkrati tako daleč. Če bo v začetku junija srebrni krožnik res prvič pristal v njihovih rokah, pa najbrž nihče ne bi bil srečnejši kot v sredo znova najboljši strelec moštva Uwe Gensheimer. Morda celo najboljše levo krilo na zemeljski obli, ki je že ducat let član levjega krdela, a se poleti odpravlja v Pariz. Kakšno slovo bi to bilo...