Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 12:12:46
Deli članek:

Dvoboj Škofa in Prošta že v skupinskem delu pokala EHF

Slavko Kolar

V avstrijski prestolnici so danes opravili žreb skupinskega dela evropskega pokala EHF.

Slovenska predstavnika Gorenje Velenje in Maribor Branik se nista prebila med 16 moštev, v tretjem krogu sta jima načrte prekrižala danski Tvis Holstebro in romunski Dinamo iz Bukarešte. Izpadel je tudi branilec naslova - nemški Füchse iz Berlina.

Slovenske barve v drugem najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini bodo zastopali Marko Bezjak in Jure Natek (oba Magdeburg), Gorazd Škof (Nantes), Sebastjan Skube in Peter Pucelj (oba Bjerringbro-Silkeborg), Gregor Lorger (Helvetia Anaitasuna Pamplona) in Primož Prošt (Göppingen).

Po današnjem plesu kroglic je jasno, da bodo v skupini A nastopali španski Granollers, nemški Magdeburg, romunski Dinamo iz Bukarešte in danski Aalborg, v skupini B nizozemski Lions, danski Tvis Holstebro, francoski Nantes in nemški Göppingen, v skupini C beloruski Minsk, danski Bjerringbro-Silkeborg, švicarski Pfadi Winterthur in francoski Saint-Raphael, v skupini D pa francoski Chambery, španska Helvetia Anaitasuna, švedski Ystads in romunska Bukarešta.

TRAJAL BO DOBRIH ŠEST TEDNOV
Skupinski del bo na sporedu med 13. februarjem in 27. marcem prihodnje leto, po dve najboljši ekipi iz vsake skupine se bosta uvrstile v četrtfinale, zmagovalci teh dvobojev pa se bodo prebili na sklepni turnir. Prireditelj zaključnega turnirja v sezoni 2015/16, ki bo na sporedu 14. in 15. maja prihodnje leto, še ni znan, kandidata pa sta francoski Nantes in nemški Göppingen.

Na letošnjem majskem turnirju v nemški prestolnici je slavil berlinski Füchse po zmagi nad Hamburgom, v tekmi za tretje mesto pa je bil danski Skjern boljši od velenjskega Gorenja.