Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
03.12.2015 17:56:21
Deli članek:

Celjani brez strahu v Pariz

Nikola Miljković

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo konec tega tedna igrali zadnjo letošnjo tekmo v evropski ligi prvakov.

Pred več kot dvomesečnem premoru zavoljo evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem bodo Celjani gostovali pri zvezdniškem PSG, dvoboj francoskega in slovenskega prvaka pa se bo v nedeljo, 6. decembra, pričel ob 17. uri.

Izbranci Branka Tamšeta so se konec minulega tedna predstavili v lepi luči, v Zlatorogu so se z nemškim Kielom razšli z neodločenim izidom, od skalpa trikratnih evropskih in 20-kratnih nemških prvakov pa so jih ločile malenkosti. V generalki za nedeljski obračun so v sredo na domačih tleh na kolena položili Koprčane, v zadnje čase žalosten in prestrašen Pariz pa se odpravljajo optimistično razpoloženi.

ZVEZDNIŠKA ZASEDBA
Imenitni Parižani so po vseh parametrih pred Celjani, bodisi po igralskem kadru ali finančnem vložku, a pri slovenskih prvakih menijo, da na nedeljski tekmi v dvorani George Carpentier lahko povzročijo sive lase gostiteljem in si pred zadnjimi štirimi tekmami, ki bodo na sporedu februarja in marca prihodnje leto, izboljšajo svoje izhodišče za morebitno uvrstitev v osmino finala.

Po devetih odigranih tekmah v skupini A najbolje kaže madžarskemu Veszpremu, ki je zbral 15 točk, nemški Flensburg-Handewitt in PSG jih imata po 14, Kiel devet, hrvaški Zagreb osem, poljska Wisla iz Plocka sedem, Celje tri, zadnjeuvrščeni turški Bešiktaš pa dve točki.

V francoski ekipi je ogromno število največjih mojstrov rokometne igre. Zanjo igra najbolj vznemirljiv rokometaš na svetu Nikola Karabatić, tu so še Hrvat Igor Vori, Danca Mikkel Hansen in Henrik Mollgaard, Francozi Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Luc Abalo, Samuel Honrubia, Luka Karabatić in Xavier Barachet, skupino imenitnežev pa vodi nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Zvonimir Serdarušić.

DOMA SO BILI TRD OREH
Celjani so bili na prvi medsebojni tekmi povsem konkurenčni Parižanom, na koncu pa so izgubili za dva zadetka. "Na enak način, kot smo na domači tekmi odigrali z njimi, želimo tudi v Parizu. Vsi skupaj se zavedamo njihove moči, kot tudi nihanja v ligi prvakov, a moramo vedeti, da PSG v tej sezoni še ni oddal točke v svoji dvorani. Sposobni so vsakega sesuti v prah, a vsak nasprotnik je zgodba zase in vleči vzporednice med posameznimi tekmami je brezpredmetno. Mi se moramo na tekmo maksimalno pripraviti, pričakujemo lahko enak pristop z njihove strani, saj točka s Kielom vsekakor ni ostala neopažena," je dejal Tamše.

"Moji fantje so z igrami v tej sezoni pokazali, da lahko ob maksimalnem pristopu vsaki ekipi vzamejo točko. Moji fantje morajo od prve minute igrati zbrano, če temu ne bo tako, potem se lahko zgodi kot na tekmi med PSG in Zagrebom, ko je francoska ekipa z atomskim rokometom že v petnajstih minutah odločila srečanje. Ob velikem zaostanku je z njimi zelo težko igrati, v prvi vrsti je torej naš cilj, da se držimo vseh dogovorov in da maksimalno spoštujemo žogo, ki je najbolj pomembna na tej tekmi," je še dodal Tamše.

Celjsko zasedbo po nedeljskem obračunu v Parizu prihodnje leto čakajo še vsaj štiri tekme v ligi prvakov. Najprej bo 13. februarja gostovala v Plocku, 20. februarja jo čaka domača tekma s Flensburgom, 27. februarja bo gostovala v Zagrebu, 5. marca pa bo gostila Bešiktaš.