Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
21.11.2015 21:38:20
Deli članek:

Mariborski rokometaši z majhno prednostjo v Bukarešto

Arsen Perić

Rokometaši mariborskega Branika so v današnji prvi tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF premagali romunski Dinamo iz Bukarešte s 27:26 (15:11).

Mariborčani so slabo opravili prvi del svoje naloge na poti do skupinskega dela drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini. V štajerski prestolnici so tekmece iz Bukarešte po izjemno slabi končnici premagali le z golom razlike, preboj med 16 pa si morajo zagotoviti čez teden dni v romunski prestolnici. Povratna tekma se bo v Bukarešti v nedeljo, 29. novembra, pričela ob 17. uri.

Slovensko-romunski dvoboj je bil poln preobratov. Izbranci domačega trenerja Slavka Iveziča so ga začeli prepričljivo, v sedmi minuti so povedli s 4:2, a so jih gosti že tri minute kasneje ujeli (4:4), v 16. minuti pa jim ušli na tri gole razlike (5:8). Mariborčane ni zajela panika, počasi in so vztrajno lomili odpor gostov, učinkovito predstavo pa prikazali v končnici prve polovice tekme in na veliki odmor odšli s prednostjo štirih golov (15:11).

V drugem polčasu so imeli Mariborčani vse do 51. minute tekmece pod svojim nadzorom. Po vodstvu s 25:20 se jim je povsem zaustavilo, rokometaši iz romunske prestolnice pa so njihove težave s pridom izkoristili in štiri minute kasneje je vodstvo gostiteljev skopnelo na le gol razlike (26:25). V zadnjih petih minutah domačim rokometašem ni uspelo narediti kakovostnega napredka v svoji igri, bolj ali manj pa jim je tudi jasno, da jih v romunski prestolnici čaka izjemno zahtevna naloga.

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Darko Cingesar s sedmim goli, Ante Kaleb, Grega Jamnik in Aleksander Špende so dosegli po štiri zadetke.

V nedeljo bodo v tem pokalu nastopili še rokometaši velenjskega Gorenja, pred njimi je tekma z dansko ekipo Tvis Holstebro. V Rdeči dvorani se bo tekma pričela ob 17. uri.


Maribor Branik - Dinamo Bukarešta 27:26 (15:11)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev 700, sodnika: Alijev in Agakišejev (oba Azerbajdžan).
Maribor Branik: Čudič, Mijušković, Kastelic, Cingesar 7 (1), Žmavc, Kaleb 4, Špelić, Jamnik 4, Poklar 3, Hrastnik 1, Fidel 1, Špende 4, Verdinek 3, Čagalj, Štumpfl, Mišković.
Dinamo Bukarešta: Makaria, Grigoras, Irimus, Ragot 2, Milašević 1, Diaw 1, Asoltanei 4, Mironescu 1, Savencu, Balut, Sandru 4, Cimpan 1, Vancea, Zulfić 3 (3), Mocanu, Vranković 9.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (1), Dinamo Bukarešta 3 (3).
Izključitve: Maribor Branik 4, Dinamo Bukarešta 2 minuti.
Rdeči karton: /.