Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.11.2015 15:30:54
Deli članek:

Velenjčani pripravljeni na stare znance

Drago Wernig - TAKA

Rokometaši velenjskega Gorenja so se v minuli sezoni uvrstili na sklepni turnir četverice v evropskem pokalu EHF, v tej sezoni pa se bodo v tretjem krogu pomerili s tekmeci iz danskega Holstebroja. Prva tekma se bo v nedeljo, 22. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 17. uri, povratna pa teden dni kasneje v Holstebroju ob 13. uri.

Rokometaši iz Šaleške doline so se s tekmeci iz Hamletove dežele pomerili že v minuli sezoni, po pravi četrtfinalni srhljivki pa si nastop na sklepnem turnirju v Berlinu priigrali izbranci Gregorja Cvijića po dveh tesnih zmagah z 28:27 in 31:30.

Na obeh letošnjih aprilskih tekmah so odločale malenkosti in navdih posameznikov, nekaj podobnega se obeta tudi na bližnjih tekmah, kjer si bo skupni zmagovalec izboril nastop v skupinskem delu drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

"CILJ JE JASEN"
Velenjčani so v zadnjem obdobju - pod vodstvom novega direktorja Mateja Avanza - s številnimi akcijami na igrišču in izven njega predramili zaspano rokometno sceno v Šaleški dolini, na bližnjih dvobojih s Skandinavci pa se jim obeta ogorčen boj za vsako žogo.

"Naš cilj je jasen, želimo se uvrstiti v skupinski del pokala EHF. To ne bo lahko, saj je danska ekipa navzlic nekaterim kadrovskim spremembam zelo kakovostna. Tvis Holstebro je slavil na vseh svojih zadnjih petih tekmah, tako da bo nedeljska tekma za nas zelo zahtevna. Ne igra se samo 60, ampak 120 minut. 'Prvi polčas' v Velenju bo za nas ekstremno pomemben, ne bo pa to tudi končni rezultat. Vsem v klubu je jasno, da želimo v skupinski del tekmovanja in to bomo tudi poskušali doseči," je odločno dejal trener Cvijić.

"Od danes naprej smo se povsem osredotočili na dansko ekipo. Tekmeca poznamo, z njimi smo se pomerili že v minuli sezoni. Gre za kakovostnega tekmeca, že v domači dvorani bomo skušali narediti velik korak za preboj v skupinski del," je med drugim dejal Mario Šoštarič, medtem ko je Staš Skube dodal: "Mogoče res nismo imeli sreče na dunajskem žrebu, a menim, da smo realno boljša ekipa od Holstebroja. Na nas je, da to pokažemo in dokažemo. V tej sezoni nastopamo na treh frontah, ne glede na neugoden žreb v slovenskem pokalu (Velenjčani se bodo v osmini finala pomerili s Celjani; opomba STA) sem prepričan, da lahko v tej sezoni osvojimo enega od dveh domačih naslovov. O državnem prvenstvu se bo odločalo šele konec meseca maja, do takrat se bo zvrstilo še veliko tekem."

V LOV NA NOV FINALE
Zasedba iz Šaleške doline je že dosegla nekaj odmevnih izidov na mednarodni sceni. V minuli sezoni je na sklepnem turnirju v nemški prestolnici v konkurenci Füchseja iz Berlina, Hamburga in danskega Skjerna osvojila četrto mesto. V sezoni 1994/95 je igrala v polfinalu pokala EHF, kjer jo je nato izločila ruska zasedba Poljot iz Čeljabinska s skupnim izidom 58:45.

V sezoni 2003/04 je nastopila v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev in morala priznati premoč španskemu Valladolidu, ki je zmagal s skupnim izidom 64:58. V sezoni 2008/09 je nastopila v velikem finalu pokala EHF in izgubila proti nemškemu Gummersbachu s skupnim izidom 50:55.