Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.11.2015 10:15:45
Deli članek:

Branik po ponovitev sezone 2012/13

Arsen Perić

Rokometaši mariborskega Branika so slabo odprli sezono in nanizali nekaj nepričakovanih porazov. V zadnjem mesecu so močno dvignili svojo igro, med drugim ugnali državne prvake iz Celja, konec tega tedna pa jih čaka prva tekma evropskega pokala EHF z romunskim Dinamom iz Bukarešte. Sobotna tekma v dvorani Tabor se bo pričela ob 19.30.

Dinamo je zasedba bogate tradicije, leta 1965 je celo osvojila pokal državnih prvakov, današnjo različico lige prvakov, v sezoni 2005/06 pa celo nastopili v skupinskem delu tega najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. V tej sezoni barve romunske ekipe zastopajo rokometaši iz šestih držav, v uvodnih dveh krogih pokala EHF - mariborska ekipa je bila prosta - je najprej izločila romunsko zasedbo Energia Targu Jiu, nato pa še grški Diomidis.

"Pred nami je novo tekmovanje in nova preizkušnja. Težko je reči, kako se bomo odzvali. Mi se bomo vsekakor temeljito pripravili in naskakovali zmagi na obeh tekmah. Na domači tekmi ne bomo igrali na rezultat in ga na to branili v Romuniji, saj se v tem primeru zadeve ponavadi dobro ne končajo. Menim, da imamo dovolj kakovostno moštvo tudi za tekmo v gosteh. Dinamo je izkušena ekipa, sestavljena iz domačih igralcev in kar nekaj igralcev iz tujine. Moje mnenje je, da imamo prednost v mladosti, večji hitrosti in uigranosti. Našo igro bomo gradili na dobri obrambi, hitrih nasprotnih protinapadih in visokem ritmu igre skozi vso srečanje," pred sobotno tekmo pravi trener mariborskih rokometašev Slavko Ivezič.

V ekipo se je po dolgotrajni rehabilitaciji in poškodbi kolena vrnil Nikola Špelić, ki je za mariborsko ekipo igral tudi v sanjski sezoni 2012/13, ko so jo le malenkosti ločile do uvrstitve na sklepni turnir pokala EHF.

"Spomini so zelo lepi. Tedaj je bila dvorana Tabor vselej napolnjena do zadnjega kotička, vzdušje je bilo odlično, na domačih tleh nismo doživeli poraza. Igralci bomo dali vse od sebe, da ponovimo to zgodbo. Menim, da je naša pripravljenost dobra, dvignila se je tudi naša samozavest. Upam, da si bo sobotno tekmo ogledalo veliko naših privržencev," pravi Špelić.

Povratna tekma bo v nedeljo, 29. novembra, v Bukarešti.