Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.11.2015 14:09:23
Deli članek:

Zagorjanke ostale brez pokrovitelja - obe tekmi v Nemčiji

Grega Wernig

Pred rokometašicami iz Zagorja sta v tem tednu dve zahtevni mednarodni preizkušnji, obe tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF z Leipzigom pa bodo igrale v Nemčiji.

"Domačo" tekmo bodo Zagorjanke igrale v četrtek v Dessauu ob 19. uri, povratno pa v soboto, 21. novembra, v Leipzigu ob 15. uri.

Rokometašice s vzhodnega dela Nemčije so absolutne favoritinje v teh obračunih, nenazadnje so še v minuli sezoni nastopale v ligi prvakinj, v tretji krog pa so se prebile brez boja.

Slovenske podprvakinje se na poti do tretjega kroga niso preveč spotile, ciprske tekmice iz Nikozije so premagale s skupnim izidom 93:26, obe oktobrski tekmi pa sta bili na sredozemskem otoku.

OSTALI BREZ POKROVITELJA
V slovenski zasedbi so se sicer trudili dobiti pokrovitelja, ki bi vsaj delno pokril stroške domače tekme z Leipzigom, a ga niso našli. Zavoljo tega je sprejela ponudbo nemške ekipe, ki je po osmih krogih nemškega prvenstva na drugem mestu z enakim številom točk kot vodilni Thüringer, in bo obe tekme igrala v gosteh.

Prva bo že v četrtek v Dessauu, ki je približno 60 km oddaljen od Leipziga, druga pa bo dva dni kasneje v leipziški Areni.