Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
28.10.2015 09:57:18
Deli članek:

Nekdanja Krimovka se je vpisala v zgodovino

Arsen Perić
Andrea Lekić

Srbkinja Andrea Lekić je bila pred leti ljubljenka navijačev Krima, kjer je zabijala gole kot po tekočem traku. V enakem ritmu je nadaljevala tudi po odhodu iz Galjevice ...

Andrea Lekić je prišla v Krim kot ena največjih rokometnih talentov na svetu, to vlogo pa je povsem upravičila in se s svojimi nastopi vpisala v srca navijačev Krima. Ko so se na Galjevici znašli v določenih finančnih težavah, se je preselila na Madžarsko, leta 2013 pa je sledil odhod v Vardar. Lekićeva je z odličnimi predstavami nadaljevala tudi po odhodu iz Slovenije, še naprej je bila nočna mora vratark tekmečevih ekip, po zadnji tekmi lige prvakinj pa se je vpisala v zgodovino kot najmlajša rokometašica, ki je v v tem tekmovanju dosegla 500 golov. Do uspeha je prišla pri starosti 28 let.

Sicer pa je najučinkovitejša rokometašica v ligi prvakinj Madžarka Anita Görbicz (33 let), ki je dosegla 741 zadetkov. Sledijo ji 31-letna Linn-Kristin Koren Riegelhuth s 600 goli, Katarina Bulatović, ki je zbrala 557 zadetkov in Alexandra Priscilla Do Nascimento s 511 goli.