Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
26.10.2015 14:40:22
Deli članek:

Vuja si je premislil: "Dam jim še eno priložnost."

Grega Wernig

Veselin Vujović ostaja trener Zagreba, včeraj je preklical nepreklicni odstop. Lahko bi rekli pričakovano, bilo je to neke vrste (zadnje) opozorilo ekipi, ki si je v soboto v Istanbulu vzela prost dan.

Stari volk je zabrenkal na čustvene strune. »Po porazu z Bešiktašom sem se počutil izdanega in zapuščenega s strani igralcev. Smatral sem, da bi moj odhod lahko bil pozitiven signal mojim igralcem, za katere še vedno trdim, da imajo precejšnjo kvaliteto. Zdelo se mi je, da bi jih lahko moj odstop prebudil in da bi Zagreb po mojem odhodu lahko dosegal dobre rezultate,« je najprej opisal razloge za »nepreklicni« odstop, potem pa je navedel še razloge za preklic nepreklicnega.

»Prvi razlog je vsekakor pogovor z nekaterimi igralci, ki so me v imenu celotne ekipe prosili, da jim dam drugo priložnost in ki so mi zagotavljali, da je bil poraz v Istanbulu samo slab dan oziroma slab trenutek celotne ekipe. Prav tako sem uvidel, da smo v dobrem letu dni odkar sem tu, imeli le en sam resnični spodrsljaj oziroma samo eno tekmo, ki bi jo morali dobiti, pa smo jo izgubili. To je bila prav ta v Istanbulu, a sem spoznal, da razmerje desetih sijajnih tekem in ene slabe ne more biti razlog za odhod. Igralcem sem dejal, da jim bom dal še eno priložnost, toda takšne igre in takšnega poraza, kot je bil ta proti Bešiktašu, ne bom več toleriral. Na koncu lahko potrdim, da ostajam trener Zagreba in da verjamem, da bodo moji igralci izkoristili ponujeno priložnost in da se bomo skupaj z našimi navijači veselili novih uspehov v Areni,« je v svojem slogu sklenil slovenski selektor.