Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
10.07.2014 15:44:00
Deli članek:

Gaudin ugriznil v kislo-sladko jabolko

vszi

Pravi, da se nikoli ni bal izzivov, da so ti del njegovega življenja in v Hamburgu mu jih ne bo manjkalo. Pred Christianom Gaudinom je velika, pravzaprav mamutska naloga, padlega velikana, ki je za las ušel nesrečnemu koncu, bo poskušal postaviti nazaj na noge.

Po turbulentnem poletju, ko je bil dolgo pod vprašajem sam obstoj kluba in ne le licenca za nastopanje v bundesligi in ko je zdaj že bivši trener Martin Schwalb utrpel srčni infarkt, se z angažiranjem Gaudina življenje počasi le vrača v ustaljene tirnice.

Pred nekdaj proslavljenim vratarjem, ki je vrsto let branil tudi v nemški bundesligi, je sicer vse prej kot enostavna naloga. Domagoj Duvnjak, Joan Canellas, Blaženko Lacković, Žarko Marković so vzeli pot pod noge, po drugi strani je edina omembe vredna okrepitev nemški reprezentant Kevin Schmidt, Gaudin bo moral v vsega nekaj tednih sestaviti moštvo iz zvezdnikov, ki so že v zatonu kariere, ter talentiranih maledničev, ki so v veliki meri šele na začetku svoje poti. Malha pa je kot že rečeno bolj kot ne prazna, časa malo, vsega nekaj tednov, vseeno pa Francoz z optimizmom zre v prihodnost. "Pritisk je del mojega življenja. Upam, da je kriza preteklost, zame je to nov projekt, ki bo temeljil na novi viziji," je ob ustoličenju dejal Gaudin, ki je pred tem vodil romunsko reprezentanco, a kaj hitro obupal. Ni vrag, da bo na severu Nemčije zdržal dlje.