Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
26.06.2014 10:56:20
Deli članek:

Atrakcija zagotovljena

ehf

Čeprav se prah po zaključnem turnirju v Kölnu ni še niti dobro polegel, je prvo dejanje nove sezone najelitnejšega klubskega tekmovanja že pred vrati. Petkov žreb bodo Celjani pričakali v drugem bobnu.

Vsi pravi slovenski ljubitelji rokometa bodo petkov ples kroglic pričakali z grenkim priokusom v ustih, nobena izmed 33. kroglic namreč ne bo nosila imena Gorenja. Denar je sveta vladar in po še eni zgodbi o velikih ter malih so slovenski podprvaki ostali brez mesta med elito. Za zdaj.

Upanje, in to nemajhno, tli v podobi nemirne Ukrajine, nastop Zaporožja na kvalifikacijskem turnirju je zaradi obsednega stanja v državi pod velikim vprašajem. In če bodo Motorju prižgali rdečo luč, bodo na njegovo mesto vskočili Velenjčani. Žreb kvalifikacij, ki bo že dan pred žrebom skupinskega dela, torej v četrtek, bodo Ukrajinci/Velenjčani pričakali v vlogi nosilca, veljalo pa bi se predvsem izogniti slovaškemu Tatranu, njegovo moč je pred meseci na lastni koži občutil tudi Maribor, in vse boljšemu Portu, ki je lani v zahtevni skupini LP osvojil pet točk. Vojvodina, Alpla Hard in Bešiktaš bi bili nedvomno boljša izbira.

Pivovarji bodo dan pozneje v družbi Koldinga, Metalurga in Dunkerqua žreb pričakali v drugem bobnu. Ples kroglic jim med drugim lahko nameni zelo atraktivno, a težko premostljivo skupino z Barcelono, Zagrebom, Rhein-Neckarjem, Vardarjem in Montpellierom ali pa tudi bistveno lažjo, če lahko v LP sploh uporabljamo ta pridevnik, a zato manj atraktivno druščino s Kielcami, Alingsasom, Naturhouse La Riojo, Aalborgom in kvalifikantom. Kakorkoli že, na žreb se ne da vplivati, naj pa še dodamo, da se v skupinskem delu ne moreta srečati kluba iz iste države.

ŽREB KVALIFIKACIJ
Boben 1: Motor Zaporožje (Ukr), Meškov Brest (Blr), Constanta (Rom)
Boben 2: Vojvodina (Srb), Porto (Por), Haslum (Nor)
Boben 3: Tatran Prešov (Svk), Alpla Hard (Avt), Bešiktaš (Tur)
Boben 4: Targos Bevo (Niz), Initia Hasselt (Bel), Junior Fasano (Ita)

ŽREB SKUPINSKEGA DELA
Boben 1: Kiel (Nem), Barcelona (Špa), Veszprem (Mad), Kielce (Pol)
Boben 2: KIF Kolding (Dan), Metalurg (Mkd), Celje PL (Slo), Dunkerque (Fra)
Boben 3: Zagreb (Hrv), Čehovski medvedi (Rus), Kadetten (Švi), Alingsas (Šve)
Boben 4: RN Löwen (Nem), Naturhouse (Špa), Pick Szeged (Mad), Wisla (Pol)
Boben 5: Flensburg (Nem), Aalborg (Dan), Vardar (Mkd), PSG (Fra)
Boben 6: Montpellier (Fra), kvalifikant 1, kvalifikant 2, kvalifikant 3