Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 01.03.2019 11:20:46

Olimpija nas obsoja?! Kdo je tu nor?

Grega Wernig
V preteklih dneh smo kar veliko pisali o takšnih in drugačnih zapletih, ki so se dogajali pred uradno potrditvijo prestopa Andresa Vombergarja v Ufo.

Povezani so bili z zdravstvenim stanjem 24-letnega napadalca. Na zdravniških pregledih v Španiji naj bi Rusi ’ugotovili’, da ima bojda hepatitis B, hkrati smo poročali o osupljivih namigovanjih, da naj bi bili zelo podobni tudi izvidi Dina Štigleca, ki je bil pod drobnogledom zdravnikov v pričakovanju podpisa pogodbe z najboljšim beloruskim klubom BATE Borisovom.


Zelo dobro se zavedamo občutljivosti teme, občutljivosti informacije, o tem ni niti najmanjšega dvoma, a hkrati je tako zelo pomembna, da je nikakor nismo želeli zamolčati. Nismo je želeli zadržati in skriti na redakciji. Pomembna je tako za igralca kot za njune nekdanje in nove soigralce. Seveda smo se nemudoma obrnili tudi na Olimpijo z namenom, da predstavi svoje stališče. Da razkrije svojo resnico, toda v ljubljanskem klubu so se odločili, da se ne bodo oglašali. A ne za dolgo. Kmalu so si vendarle premislili in se odzvali na svoji spletni strani.

»NK Olimpija Ljubljana strogo obsoja navedbe časopisa EkipaSN, ki zadevajo zdravstveno stanje nogometašev Andresa Vombergarja in Dina Štigleca. Omenjeni časopis je v zadnjem obdobju objavil številne prispevke, v katerih na senzacionalističen način namiguje na zdravstvene težave našega nekdanjega napadalca Andresa Vombergarja, ki se je pridružil FC Ufa, in branilca Dina Štigleca, ki je še vedno član našega kluba. V NK Olimpija Ljubljana se sprva nismo želeli odzvati na trditve časopisa EkipaSN, saj smo zavezani delovanju v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in želimo varovati osebne podatke, ki jih po zakonu tudi ne smemo razkrivati.

"Danes lahko priznamo, da smo celo hoteli objaviti, da argentinski Slovenec ima hepatitis! Da, s klicajem na koncu. V trdilni obliki! S kričečimi črkami na naslovnici. Imeli smo zanesljiv vir. Zelo zanesljivega! Nikogar drugega kot predsednika Olimpije. Milana Mandarića"

Radi bi poudarili, da takšno poročanje ni v interesu nikogar, ne našega kluba ne drugih klubov, ki jih je časopis vključil v svoje zgodbe, še najmanj pa nogometašev samih, saj je časopis vdrl v njuno zasebnost. Časopis EkipaSN pozivamo, da v prihodnje spoštuje zasebnost nogometašev, deluje v skladu z zakonom in se izogiba senzacionalističnemu pisanju, s katerim spodbuja negativizem in blati podobo našega kluba. Upamo, da se bodo novinarji omenjenega časopisa odslej osredotočili na druge, pozitivne plati nogometa, športa, ki ga imamo vsi zelo radi,« so v sredo zapisali aktualni prvaki. Okej, Olimpija nam očita vdor v zasebnost, toda v 1204 znakih dolgem sporočilu – bojda ga je zahteval izključno Milan Mandarić – z niti eno besedo ni zanikala naših navedb. Zanimivo, mar ne?

Vsekakor velja pojasniti, da so bili ruski viri tisti, ki so v javnost ’spustili’ signale, da Andres Vombergar menda ima hepatitis B. Mi smo bili prvi, ki smo o tem podvomili, danes pa lahko priznamo, da smo celo hoteli objaviti, da argentinski Slovenec ima hepatitis! Da, s klicajem na koncu. V trdilni obliki! S kričečimi črkami na naslovnici. Imeli smo zanesljiv vir. Zelo zanesljivega! Nikogar drugega kot predsednika Olimpije. Milana Mandarića!


Bolj verodostojnega bi težko našli. Ne, ne izmišljujemo si in ne potvarjamo resnice. Verjemite na besedo, prvi mož zmajev pa se bo gotovo spomnil, da je v sobotnem dopoldnevu govoril, »da Andres Vombergar ima hepatitis B«. Govoril je jasno in glasno. Bilo je v družbi na osrednji ljubljanski tržnici, tega pač ne more zanikati. Slišalo je več kot dovolj ljudi, prav tako kot to, da ni z ravno izbranimi besedami ocenjeval zdravniške službe, ki skrbi za ekipo, poleg tega pa je jezen razkril, da se bo novi napadalec Ufe poleti bržčas moral vrniti v Ljubljano. Še kakšno podrobnost bomo – za zdaj – prihranili ...

Predsednik zeleno-belih v niti enem trenutku ni podvomil o informaciji o bolezni. Mi smo, in jo torej na temu primeren način posredovali v javnost. Da bi moral biti Dino Štiglec že član BATE Borisova, je prav tako neizpodbitno dejstvo, da gre za podoben primer kot pri Andresu Vombergarju, pa smo izvedeli v – Olimpiji! Dobili smo neposredno potrditev, da se nekaj dogaja, da je nekaj (zelo) narobe. »Tako Vombergar kot Štiglec imata hepatitis B. Vsi ostali igralci bodo pregledani, opravili bodo testiranja.« Tudi to je informacija iz zmajevega gnezda, a ne glede na to smo vse skupaj vzeli z zadržkom. Z rezervo. Čeprav smo jo dobili iz treh virov. Dveh iz lastnih interesov ne bomo razkrili, tretji je – Milan Mandarić. »Hepatitis B ali izgubljeno s prevodom?« smo naposled zapisali na naslovnici.

In očitno se je res izgubilo s prevodom oziroma je dejansko šlo za manever Ufe s ciljem zbijanja odškodnine. Bržčas so si ga lahko privoščili zato, ker se zdi, da Ljubljančani niso znali prevesti izvida, ki sicer dokazuje, da Andres Vombergar nima hepatitisa B! O tem smo se lahko prepričali in pridobili ustrezno strokovno mnenje. Spet nam morate verjeti na besedo. Ampak kakorkoli obrnemo, je dejstvo, da je nadomestilo nižje, kot je bilo dogovorjeno. Rusi bodo najprej izplačali polovico, kar znese okrog 700 tisoč evrov, kaj se bo dogajalo ali zgodilo v bližnji prihodnosti, pa je nemogoče predvidevati. Tega v tem trenutku ne ve nihče.

"Prvi mož zmajev se bo gotovo spomnil, da je v sobotnem dopoldnevu govoril, »da Andres Vombergar ima hepatitis B«. Govoril je jasno in glasno. Bilo je v družbi na osrednji ljubljanski tržnici, tega pač ne more zanikati. Slišalo je več kot dovolj ljudi, prav tako kot to, da ni z ravno izbranimi besedami ocenjeval zdravniške službe, ki skrbi za ekipo, poleg tega pa je jezen razkril, da se bo novi napadalec Ufe poleti bržčas moral vrniti v Ljubljano. Še kakšno podrobnost bomo – za zdaj – prihranili ..."

Tega ne ve niti Milan Mandarić, ki je prvi in v največji meri posegel v zasebnost igralca. Samo spomnite se na intervju, ki ga je dal časopisom, ki jim je častil obisk priprav v Turčiji. Predsednik Olimpije je Andresu Vombergarju nejevoljen očital, da noče v Rusijo zaradi komunističnega režima. Ne bomo se poglabljali v to, ali je res ali ni, ker je nepomembno, vsekakor pa je to osebna zadeva, o takšnih stvareh lahko kdorkoli govori le v svojem imenu. In zdaj nam klub, ki ga vodi, očita vdor v zasebnost. In očita nam ga nekdo, ki je v središču Ljubljane govoril, da zdaj že nekdanji napadalec Olimpije ima hepatitis B. Kakšna dvoličnost! Kdo je tu nor?



Članki iz rubrike