Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
23.10.2024 14:46:54
Deli članek:

Mariborski upi z odličnim izhodiščem za povratno tekmo z evropskim velikanom

Grega Wernig

Vijoličasti remizirali z Dinamom iz Kijeva.

Za mladinsko (U-19) ekipo Maribora je prva tekma 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov za mlade. Potem ko so bili za uvod prepričljivo boljši od gibraltarskega Lincoln Red Impsa, so vijoličasti merili moči z vrstniki kijevskega Dinama. Zaradi vojnih razmer v Ukrajini je bil evropski velikan gostitelj v poljskem kraju Stalowa Wola, a kljub temu v vlogi favorita, toda varovanci Radovana Karanovića so si s fanatičnim pristopom z izidom 1:1 (0:1) zagotovili odlično izhodišče za povratni dvoboj, ki bo 6. novembra v Ljudskem vrtu.

Dinamo je v večjem delu narekoval ritem in si priigral nekaj priložnosti, vendar je v gostujočih vratih blestel Nejc Antonič. Štajerci so se organizirano branili in uprizorili nekaj všečnih prehodov v napad, v 37. minuti pa so se razveselili tudi vodstva. To je bila nagrada za vloženi trud, z roba kazenskega prostora je v polno zadel Nik Podlesnik.

V nadaljevanju so Ukrajinci stopnjevali pritisk. Mariborčani so trpeli, a je pomembnejše spoznanje, da so se bili pripravljeni žrtvovati, sredi drugega dela pa so vendarle klonili. Po podaji iz prostega strela z leve strani so si privoščili nekaj nezbranosti, kar je unovčil Aleksandre Peikrishvili.

Maribor se je predstavil v postavi Antonič, Meško, Rasheed, Kramberger, Lorbek, Mikluš Senekovič, Viher, Osterc (od 66. Žavbi), Videnović (od 86. Milošević), Belovič (od 66. Koren), Podlesnik.