blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

STA
STA
0 22.05.2024 13:54:34

V petek nas v Stožicah čaka še zadnje dejanje letošnje sezone: kdo se bo veselil pokalne lovorike?

Martin Metelko
V finalu pokala Pivovarna Union se bosta ob 20.30 merila Rogaška in Gorica. Še pred tem bo ob 16.30 finale ženskega pokala med Ljubljano in Muro Nono. Vse ekipe so pred finalom izredno motivirane, a v petek pričakujejo zelo izenačene obračune.

V finalu moškega pokala se bosta merila prvoligaš Rogaška in drugoligaš Gorica.

Rogaška je sezono v Prvi ligi Telemach sklenila na osmem mestu. V primeru, da si bo zagotovila prvoligaško licenco, bo tudi v prihodnji sezoni članica elitne druščine. Slatinčani si licence zaenkrat še niso pridobili.

Gorica je letošnjo sezono med drugoligaši končala na četrtem mestu in ostala brez vstopnice za povratnike v prvo ligo, a bi lahko sezono še rešila s pokalno lovoriko.

Pred finalom je tako v vlogi favorita Rogaška. "Moramo prevzeti vlogo favorita. Bilo bi malo nenavadno, če bi prvoligaš predal drugoligašu to vlogo. Gorico spoštujemo, na njih se pripravljamo, dobro smo jih analizirali, proučujemo njihove dobre stvari, slabe stvari, a moramo prevzeti vlogo favorita," je na današnji novinarski konferenci pred finalom v Ljubljani dejal trener Rogaške Oskar Drobne.

"Finale je vedno zasluženo. Finale je dolga pot in če smo prišli mi in Gorica v finale, smo sem prišli zasluženo. Vsi smo premagali vse svoje nasprotnike do zdaj. Oboji imamo privilegij, da treniramo en teden dlje zaradi pokala. Normalno pa je, da si obe ekipi želimo pokal pripeljati v svoj kraj, in upam, da bo to uspelo nam," je še dodal Drobne.

Na drugi strani bo Gorico vodil Nenad Stojaković, ki je v klub prišel v začetku maja, finalna tekma pokala pa bo prva na klopi Gorice. "Zelo sem vesel, da sem tukaj, da sem v Sloveniji. V dogovoru z ljudmi iz kluba si v novi zgodbi želimo kulturo in strategijo, kjer sta pomembna ekipa in igra, da naredimo to odliko velikega kluba, kot je Gorica z velikim številom naslovov, ki si to zasluži," je uvodoma dejal Stojaković.

Opozoril je tudi na finalne tekmece: "Gre za ekipo, ki v vsakem trenutku ve, kaj počne, kaj želi narediti in imeli bomo težko delo, da odgovorimo na vsa njihova vprašanja. Treniramo, delamo, fantje so zelo angažirani in motivirani, da gredo na igrišče in dajo vse od sebe."

Slatinčani so na poti do finala ugnali Brežice, Šmarje pri Jelšah, Interblock, Nafto in Muro, Novogoričani pa so bili boljši od Brd, Vipave, Domžal, Jesenic, Radomelj in Beltincev.

"Zagotovo si želimo zmagati. Za nami je ena zares dobra sezona, zaostajali smo veliko, na koncu vseeno izborili obstanek. Vzdušje v ekipi je fenomenalno in nestrpno čakamo, da pride ta tekma. Vsi si želimo narediti piko na i in zaključiti sezono na najlepši možen način z osvojeno lovoriko," pa je povedal vratar Rogaške Ajdin Mulalić.

Slednjega bo v petek skušal premagati goriški napadalec Haris Kadrić: "To je tekma, ki jo je privilegij igrati. Eni in drugi smo si zaslužili, da v finalu uživamo. Poskušali bomo iti v tekmo s to miselnostjo, vsak si želi lovoriko prinesti domov. Dali bomo vse od sebe, da bomo odigrali, kot smo si zamislili."

pokal union ženske mm
Martin Metelko

V ženskem finalu pokala se bosta merili Mura Nona, ki je osvojila naslov državnih prvakinj in bo tako lovila dvojno krono, in Ljubljana, ki je prvenstvo sklenila na tretjem mestu. Ekipi sta se pred tem merili tudi na zadnji tekmi ligaške sezone.

"Zagotovo pričakujemo težjo in previdno tekmo, čisto drugačno od zadnje. Mislim, da imamo kvaliteto in da smo dovolj dobro pripravljeni na vse izzive, ki nam jih bo Ljubljana ponudila," je povedal trener Murašic Vladimir Kokol.

"Že na začetku smo si postavile zelo ambiciozne cilje, eno od teh je tudi osvojitev pokalnega naslova, tako da želja ni problem. Čaka nas težka, izenačena tekma, kjer bodo odločale malenkosti. Spoštujemo ekipo Mure, vemo, da so serijske državne prvakinje, a se zavedamo svojih kvalitet," pa je dejala trenerka Ljubljane Urška Žganec.

Značke: nogomet, pokal, slovenija

Članki iz rubrike