tank, želva, lopa Svet24.si

Foto: Ukrajinci zajeli nenavadno rusko »želvo«

906923_138-naplavinepasjirep1 Svet24.si

Naplavine zasule tlakovan prehod čez Pasji rep

vrocina2 Necenzurirano

Saharski pesek in vročinski valovi. Mi pa se ...

tina gaber robert golob dallas insta Reporter.si

Filmi Roberta Goloba: iz romantične komedije s ...

televizija navijac Ekipa24.si

Jezni slovenski navijač se je po prejetem zadetku...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

nu
nu
2 22.05.2024 06:26:44

Koliko mu pomeni? Iličićev čustveni odziv po vpoklicu v reprezentanco pove vse!

Grega Wernig
Ime Josipa Iličića se je znašlo na razširjenem seznamu Slovenije.

Ko je selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek v torek predstavil seznam 30 imen, na katere računa na pripravah na evropsko prvenstvo, se je na njem znašel tudi Josip Iličić. Izkušeni član Maribora je v zadnjih letih premagal številne težave, v letošnji sezoni pa je pokazal resnično dobre predstave in spet čaral na zelenici. 

Svojo zadnjo tekmo je odigral novembra 2021, zdaj pa se je spet znašel na selektorjevem seznamu. "Rad bi se zahvalil za vpoklic. To mi veliko pomeni, iskreno. Po kar nekaj časa sem se vrnil. Drugi del sezone je bil zame zelo uspešen, za piko na i je prišel vpoklic v reprezentanco. Zelo se veselim. Pripravljen sem, da pomagam tem fantom. Upam na najboljše," je bil v pogovoru za 24ur vidno ganjen 36-letni napadalni vezist in dodal: "Želel sem sam sebi dokazati, da še lahko igram nogomet na najvišji ravni. Ta moj karakter me je spremljal čez celotno kariero. Vedel sem, da bom uspel, da se bom dvignil. Vedel sem, kje so bile težave. Vse skupaj se je dobro izšlo. Popravil sem, kar sem moral, sploh glede fizičnega stanja. Vedno je lahko boljše, ampak z zaključkom sezone sem bil zadovoljen."

Iličić je v intervjuju za 24ur še dodal, da se zaveda, da bo moral selektor narediti še zadnji rez in da bodo s seznama odpadli še štirje nogometaši: "Vsak nogometaš si želi nastopiti na takšnem tekmovanju. Veselim se ga. Seveda so v ospredju fantje, ki so to priborili. Hvaležen sem selektorju in vsem v reprezentanci, da sem lahko izpolnil svoje sanje."

Članki iz rubrike