stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

(sm)
(sm)
0 06.12.2023 11:31:09

Čas za praznovanje

Anže Petrič
BZS
Tradicionalni Dan slovenskega balinanja bo v soboto gostila prestolnica.

V dvorani BŠK Krim Ljubljana na Rakovniku bo ob pestrem tekmovalnem program v popoldanskih urah na sporedu podelitev priznanj dobitnicam in dobitnikom kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih ter svetovnem pokalu v letu 2023. Konec tedna so bili na sporedu zanimivi superligaški dvoboji in zaključni turnir evropskega mladinskega klubskega pokala v Franciji.



Po dolgi in uspešni reprezentančni sezoni je napočil čas, da balinarska družina proslavi številne izjemne dosežke slovenskih balinark in balinarjev na največjih mednarodnih tekmovanjih v letu 2023. Podelitev priznanj na Dnevu slovenskega balinanja, ki poteka v spomin na dolgoletnega predsednika Balinarske zveze Slovenije Jožeta Rebca, zagotovo ne bo kratka, saj se je številka osvojenih kolajn v letošnjem letu povzpela na 15, za nameček pa je slovenska izbrana vrsta na svetovnem pokalu osvojila drugo mesto.



Kdo so nagrajenci

Balinarska zveza Slovenije bo nagradila evropskega prvaka Jureta Kozjeka, svetovnega prvaka pri mlajših članih Žana Sodca, svetovno podprvakinjo Nino Volčina, evropska podprvaka Anžeta Petriča in Martina Zdauca, mladinska svetovna podprvaka Urbana Hitija in Anžeta Moličnika ter številne druge junakinje in junake, ki skrbijo, da Slovenija ostaja balinarska velesila, ki je po številu osvojenih medalj letos zaostala zgolj za Francijo.



Celodnevni balinarski praznik

Balinarski praznik se bo začel že v dopoldanskih urah s kvalifikacijami državnih prvenstev v natančnem zbijanju za člane ter hitrostnem zbijanju za člane, mladince in kategorijo U-14. Popoldanski spored bo namenjen svečanostim in finalnim bojem, tako da bo v balinarski dvorani BŠK Krim na Rakovniku gotovo zelo zanimivo. Seznam prijavljenih obeta izjemne boje v vseh disciplinah, saj so med prijavljenimi skoraj vsa najbolj zveneča imena slovenskega balinanja v vseh starostnih kategorijah.



Zmage Marjetice Koper, Ilirske Bistrice in Skale, remi v Postojni

Sobota je prinesla štiri superligaške obračune. Marjetica Koper je ugnala Velenje Premogovnik, Ilirska Bistrica je nadigrala kobjeglavski Hrast, v Postojni so v sosedskem derbiju domačini remizirali s Pivčani, v derbiju kroga pa je v Sežani Skala premagala Trato. Vrh lestvice še vedno zasedajo Zabiče, ki bodo zaostalo tekmo proti Krimu odigrale 13. decembra, zadnji letošnji superligaški krog pa bo na sporedu 16. decembra.



Naslov na Hrvaško, Kozleku četrto mesto

Moška mladinska ekipa BD Kozlek Kuteževo, okrepljena z mladinkama Postojne, se je konec tedna v francoskem Eybensu borila za naslov evropskih mladinskih klubskih prvakov. Aktualni slovenski mladinski prvaki so po porazih proti italijanskemu Auxillium Saluzzu, francoskemu CBD Ainu in hrvaškemu Svetemu Jakovu osvojili četrto mesto, naslov pa so ubranili hrvaški prvaki. 

Galerija

Članki iz rubrike