Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.12.2023 08:55:58
Deli članek:

Finale lige prvakov v Abu Dabiju? Uefa to razkritje označila za veliko laž, Špancem pa poslala jasno sporočilo!

Profimedia

Španski mediji so pošteno razburkali nogometno javnost z razkritjem o prihodnosti lige prvakov, resnica pa je povsem drugačna.

V torek so številni nogometni navdušenci začudeno gledali, ko so španski mediji postregli z razkritjem o selitvi finala lige prvakov v Abu Dabi leta 2030. To naj bi bil le del izjemno donosnega posla med Uefo in vlagatelji iz Združenih arabskih emiratov, kar pa očitno ne drži.

Viri blizu vodstva Uefe z Aleksandrom Čeferinom na čelu so pisanje španskih medijev označili za popolno laž in zagotovili, da na tem ni niti kančka resnice. Kot so dodali, Uefa niti ne razmišlja o selitvi lige prvakov iz Evrope, saj je konec koncev to tekmovanje evropskih klubov.

Uefa tako kategorično zanika pisanje španskega dnevnika OK Diario, hkrati pa dodaja, da ni prvič, da španski mediji širijo neresnice o Uefi. Takšne laži so vse pogostejše v zadnjem obdobju, saj se približuje datum, ko bo o primeru 'superliga' odločalo Sodišče Evropske unije.

Liga prvakov tako ostaja popolnoma v domeni Evrope, na Uefi pa se pospešeno pripravljajo že na novo sezono, ki bo prinesla kar nekaj sprememb. Število ekip se bo z 32 povečalo na 36, največja sprememba v primerjavi z aktualno ligo prvakov bo v skupinskem delu, kjer bo vsaka ekipa namesto šestih tekem morala odigrati osem tekem. Osem najboljših ekip bo neposredno uvrščenih v osmino finala, za ostalih osem prostih mest pa se bodo pomerile ekipe od 9. do 24. mesta.