oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

fdv, palestina, podpora, protest Svet24.si

Študenti FDV še vedno vztrajajo s protestom

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
1 18.11.2022 09:48:02

Visoka napetost na derbiju Mura – Maribor! Ob štirih golih se je iskrilo in kadilo, manjkalo ni niti provokacij ...

Aleš Cipot
Naključnim obiskovalcem v Fazaneriji ni bilo jasno nič. Prekmurski nogometni hram je bil zavit v temo, žarometi so bili ugasnjeni, toda parkirni prostor je bil kljub temu zaseden skoraj do zadnjega kotička. Napolnila ga je tekma fantov do 15. leta starosti na bližnjem igrišču z umetno travo, moči so merili upi Mure in Maribora.

Na marsikaterem prvoligaškem prizorišču se pogosto (žal) ne zbere toliko gledalcev, kot se jih je na derbiju selekcij U-15 Mure in Maribora v Fazaneriji. Kljub neprijetnemu vremenu jih je bilo na zaostali preizkušnji 11. prvenstvenega kroga vsaj 300, tudi dogajanje v obračunu pubertetnikov je razkrivalo prekmursko-štajersko tekmovalnost.

Mladi nogometaši so se na igrišču z umetno travo borili do zadnjega atoma moči, v mnogih dvobojih je "pokalo", pristop vseh je bil fanatičen, nadvse razgibano in glasno je bilo tudi ob igrišču, manjkale niso niti bakle. V zares zanimivem in v posameznih trenutkih naelektrenem spopadu so s 3:1 (1:0) slavili upi iz Ljudskega vrta in se z 11. zmago povzpeli na drugo mesto lestvice vzhodne skupine. Črno-beli, ki jih s klopi vodi Blaž Krauthaker, so drugič ostali praznih rok, a so še naprej na vrhu z dvema točkama več, ampak varovanci Bojana Flisa, ki še niso okusili grenkobe poraza, so odigrali dve tekmi manj. Tretji je Aluminij, sledijo Celje, Krško Šentjernej, Rudar, Rogaška ...
Po obetavnem začetku Prekmurcev je sredi prvega dela za vodstvo gostov zadel Vid Tramšek, na začetku nadaljevanja je prednost povišal Tilen Letonja, nakar je muraše v končnici med žive vrnil Anej Kerman in poskrbel za razburljive zadnje minute. Vnetljive! Domačini so v želji po izenačenju seveda vse stavili v napad, prisiljeni so bili tvegati, kar so gostje v tretji minuti sodniškega dodatka znali izkoristiti, za končni izid je mrežo zatresel Tai Urankar. Nekateri fantje iz mesta ob Dravi, ki so zasluženo osvojili ves izkupiček, so z veseljem malce pretiravali in si privoščili nekaj provokativnega vedenja, kar je močno razburilo nekatere domače privržence, toda strasti so se na srečo hitro umirile.

2mura maribor u15 ac
Aleš Cipot

Galerija
Značke: mura, maribor, liga-u15

Članki iz rubrike