franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
2 18.11.2022 09:06:32

Koliko znaša dolg Olimpije?! Zoran Janković razkril ozadje in vodstvu kluba poslal jasno sporočilo!

Martin Metelko, Luka Vovk
Olimpija nekdanjim igralcem in trenerjem dolguje 1,2 milijona evrov.

V tiskani izdaji športnega časnika Ekipa SN je izšel intervju z Zoranom Jankovićem. Ljubljanski župan je pred nedeljskimi volitvami spregovoril o tem, kakšni so njegovi načrti za športno infrastrukturo v prestolnici, dotaknil se je tudi dogajanja pri Olimpiji.

Da je skozi kaotične razmere v zmajevem gnezdu aktivno vlogo odigral tudi Janković, ni nobena skrivnost. Kot ni nobena skrivnost, da kljub njegovi pomoči vodstvo ljubljanskega kluba še vedno ni rešilo vseh finančnih težav.

Že nekaj časa je jasno, da zaradi plačilne discipline nad vodilno ekipo slovenskega prvenstva visi kazen Nogometne zveze Slovenije. Disciplinski sodnik je Olimpijo zaradi dolgov do nekdanjih nogometašev (v skupni višini 250 tisoč evrov) kaznoval s prepovedjo registracije novih nogometašev v dveh zaporednih prestopnih rokih in ji naložil še dodatne denarne sankcije. Ob tem je jasno, da četrt milijona, ki ga bo morala Olimpija izplačati nekdanjim zmajem, če se želi izogniti omenjeni kazni, nikakor ni edina neporavnana obveznost kluba.
O tem je v intervjuju za Ekipo SN spregovoril tudi Janković in razkril, koliko znaša celoten dolg trenutne vodstvene garniture v zmajevem gnezdu. "Novi lastniki so v klub vložili sedem milijonov evrov, 1,2 milijona dolgujejo nekdanjim igralcem in trenerjem, kar bodo morali poravnati. Potem bodo lahko dobili tudi sponzorje. Res pa je, da redno plačujejo igralce in trenerje," pravi župan Mestne občine Ljubljana in dodaja: "To je pomembno. Kaj se bo zgodilo, če se lastnik odloči, da bo nehal plačevati igralce? Spet peta liga. Dokler ne pride nekdo drug. Seveda, če sploh imamo tega drugega."


Celoten intervju si lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike