900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
1 03.08.2022 10:23:19

Veliki premiki v slovenskem ženskem klubske nogometu! Marsikaj bo drugače ...

Martin Metelko
Slovenski ženski klubski nogomet vstopa v novo obdobje, sezona 2022/23 bo za klube slovenske ženske lige prelomna. NZS je namreč na področju ženskega nogometa sklenila partnerstvo z družbo Triglav Zdravje, kakor tudi novim televizijskim partnerjem. V novi sezoni tekmovanje z novim imenom.

Rast popularnosti ženskega nogometa v Evropi, z zadnjim rekordnim evropskim prvenstvom 2022 v Angliji, se pozna tudi v Sloveniji. Z odličnimi nastopi ženske članske reprezentance, ki je blizu dodatnim kvalifikacijam za nastop na svetovnem prvenstvu 2023 na Novi Zelandiji in v Avstraliji, se dviga tudi zanimanje za slovenski ženski klubski nogomet. Nogometna zveza Slovenije in Triglav Zdravje sta zato sklenila večletno sodelovanje na področju ženskega klubskega nogometa, s katerim Triglav Zdravje postaja tudi imenski sponzor slovenskega prvoligaškega tekmovanja. To bo v naslednji sezoni nosilo ime Ženska nogometna liga Triglav Zdravje.

"Izredno zadovoljni smo, da so pri Triglav Zdravje prepoznali potencial slovenskega ženskega klubskega nogometa. Verjamemo, da bomo z dobrim partnerskim odnosom ženski klubski nogomet dvignili na višjo raven, s tem pa sledili tudi reprezentanci, ki je v zadnjem času naredila velik napredek in je ne le najmočnejša reprezentanca na Balkanu, temveč tudi ena tistih, ki se resno borijo za nastop na svetovnem prvenstvu. Redni tedenski prenosi pomenijo več izpostavljenosti ženskih klubov, ki bodo postali bolj zanimivi za pokrovitelje, gledalce, posledično pa tudi večje, tuje klube. Ob tem pa seveda nogometne navdušence pozivam, da spremljajo tekmovanje in se tako prepričajo o kakovosti ženskega nogometa," je ob tej priložnosti povedal generalni sekretar NZS, Martin Koželj.

"V Skupini Triglav že tradicionalno podpiramo razvoj slovenskega športa, v okviru športih partnerstev na ravni skupine pa uresničujemo tudi zaobljubo trajnostnemu ravnanju, ki ga udejanjamo na vseh ravneh našega poslovanja: na okoljskem, družbenem in upravljavskem področju. Skupaj z NZS si bomo prizadevali postaviti ženski nogomet postavimo ob bok moškemu. Ob tem pa vsem nogometašicam želimo uspešen vstop v novo sezono," je imenu novega partnerja slovenskega ženskega klubskega nogometa je tudi direktorica marketinga, Lučka Čokl Preis.

Novost nove sezone pa bo tudi na področju prenosov tekem Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. V pretekli sezoni so si gledalci nekaj tekem že lahko ogledali na televiziji Sportklub, ki tudi v prihodnji sezoni ostaja televizijski partner in bo prenašal deset tekem v sezoni, ljubitelji in ljubiteljice nogometa pa bodo po novem lahko tekme spremljali tudi na Planet TV. Televizija, ki je v preteklosti prenašala tudi tekme prve slovenske nogometne lige, bo prenašala eno tekmo na teden. Tekmovanje v ŽNL Triglav Zdravje pa bo še naprej preko svojega YouTube kanala spremljala tudi NZS, ki bo prenašala drugo tekmo kroga, ko le-ta ne bo v neposrednem prenosu na Sportklubu.

sznl mm
Martin Metelko

Značke: nzs, ženska-liga

Članki iz rubrike