Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.08.2022 19:10:43

Še ena okrepitev za Maribor! Prišel je mladi ofenzivni vezist, ki bo povečal napadalno moč vijoličastih! Je to konec za to sezono?

Grega Wernig
Mariborčane v četrtek čaka zelo pomembna evropska tekma, v nedeljo pa prvi večni derbi sezone proti Olimpiji.

In posegli so po novi okrepitvi. V Maribor je prišel Marin Laušić, 21-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec, ki je hrvaško prvo ligo zamenjal za slovensko. Mladi vezist se je po treh letih igranja pri Slaven Balupu preselil v Ljudski vrt. Pogodbo z Mariborom je podpisal do konca sezone 2025, nosil bo dres s številko 30. 

"Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Videli smo, da se lahko stvari med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutnih razmerah je glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, Marin zanimiv izbor. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu," je novinca predstavil športni direktor Marko Šuler.

Hrvaški nogometaš (187 cm, 75 kg) je na razvojni poti štiri leta preživel v nogometni šoli splitskega Hajduka, nato kot mladinec odšel k Solinu, kjer je izzval zanimanje Slaven Belupa.
"Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter na državnem prvenstvu. Izziv je velik, motivov ne manjka. Opravil sem priprave, prihajam v delovnem ritmu, tako da ne bom v zaostanku glede telesne pripravljenosti. V zvezni vrsti lahko igram v središčnem delu ali na krilnem položaju, trener pa bo presodil, kje lahko prispevam največji delež," je ob prihodu v vijol’čni dom dejal Marin Laušić, ki si je za igranje za vijoličastem izbral številko 30 in bo že lahko na seznamu kandidatov za nastop v dvoboju s finskimi prvaki v četrtek v Ljudskem vrtu.

Značke: nk-maribor, okrepitev

Članki iz rubrike