Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 02.08.2022 22:08:46

Šimundža nesrečno izgubil, v boj še Gorenc Stanković in Horvat

fc ludogorec
Ante Šimundža je dočakal najpomembnejšo tekmo na klopi Ludogorca, odkar se je iz Fazanerije preselil v Razgrad, toda ni se razpletla po želenem scenariju mariborskega strokovnjaka.

Dinamo je bil v prvem dvoboju 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov uspešnejši, Zagrebčani so v Bolgariji zmagali z 2:1 (2:1) in si zagotovili odlično izhodišče za povratni obračun, ki bo prihodnji teden na maksimirskem stadionu. A lahko bi bilo tudi drugače, Ante Čačić in njegovi varovanci so namen dosegli tudi s kar precej sreče. Gostitelji so bili namreč nadvse neučinkoviti in dvakrat zadeli okvir vrat, prednjačil je Pieros Sotiriou. Ciprski napadalec se je že v uvodnih 120 sekundah znašel v dveh lepih priložnostih, a se hrvaška mreža ni zatresla, zato pa se je kmalu zatem dvakrat na nasprotni strani. V šesti minuti se je v domačem kazenskem prostoru odlično znašel branilec Dino Perić in s spretnim odzivom poskrbel za veselje Hrvatov, že v deveti minuti je na semaforju svetilo 0:2. Gostje so uprizorili lep protinapad po levi strani, Robert Ljubičić je podal v sredino, žoga pa se je od vratarja Sergia Padta odbila za njegov hrbet.

Zelena zasedba je bila kakopak v šoku in potrebovala je kar nekaj časa, da si je opomogla. Tudi po sodniški napaki, ko je Cüneyt Cakır spregledal prekršek strelca prvega zadetka nad Jakubom Piotrowskim, ki bi sicer sam stekel proti vratom. Ker se Turek ni oglasil, kajpada ni bilo niti rdečega kartona, nakar so fantje slovenskega trenerja, ki je Žana Karničnika pustil na klopi za rezervne igralce, začeli stopnjevati ritem ter pritisk proti Dominiku Livakoviću. Namen so dosegli sredi prvega dela, med strelce se je vpisal Bernhard Tekpetey, a naposled se je izkazalo, da je bil to tudi končni izid. V drugem polčasu je bil Ludogorec precej boljši, izenačenje je viselo v zraku, ampak žoga ni hotela v mrežo, v končnici so vse več prostora imeli tudi Zagrebčani in v 82. minuti se je v zelo obetavni situaciji za 1:3 znašel Luka Menalo, vendar nekdanji nogometaš Olimpije ni bil dovolj natančen.
V torek so bili na delu tudi tekmeci Maribora v 2. krogu kvalifikacij. Šerif je moral na svojem igrišču priznati premoč Viktorii Plzen, Čehi so slavili z 2:1, v sredo je na sporedu še pet preizkušenj. Na zelenici bosta tudi slovenska reprezentanta Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat, ki se bosta v dresu Sturma v Lodtu udarila s kijevskim Dinamom.
Ostali pari 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov (sreda, 3. avgusta); ob 18. uri Bodö/Gimt – Žalgiris, Qarabag – Ferencvaros; ob 19. uri: Maccabi Haifa – Apollon Limasol; ob 20. uri: Dinamo Kijev – Sturm Gradec; ob 20.45: Crvena zvezda – Pjunik Erevan

Članki iz rubrike