požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

(bp)
(bp)
0 22.11.2021 10:57:32

Potem pa še reprezentanca

Olimpijine reprezentantke U-15
NATAŠA & IGOR KUPLJENIK
Dogajanje na zelenicah slovenskega ženskega klubskega nogometa se počasi umirja.

Tekma minulega kroga je bila pred televizijskimi kamerami z neposrednim prenosom na Sportklub 3. Zmajčice so se odpravile na gostovanje na Ptuj, kjer jih je pričakal dež. V ekipi glavnega trenerja Mikija Kondića je bilo tokrat zaradi poškodb oziroma zadržanosti odsotnih kar nekaj igralk: Tina Paliska, Vanja Duronjić, Sara Nemet, Ana Hostnik, Lara Lobe, Priscilla Hagan; Ana Milović in Lara Klopčič sta tekmo izpustili zaradi štirih rumenih kartonov. Tako so več priložnosti za igro dobile manj izkušene igralke, ki jim take tekme koristijo pri nabiranju izkušenj. V prvem polčasu smo že v tretji minuti videli prvi gol Izabele Križaj. Nato se je zvrstilo kar nekaj priložnosti za Zmajčice, vendar je zaradi premalo natančnosti zeleno-belih na eni strani in nekajkratnim dobrim posredovanjem domače vratarke na drugi strani mreža ostala prazna. Drugi gol je v 22. minuti zadela Anja Žvokelj, pred koncem prvega dela tekme je bila uspešna še Neva Kumalič. V drugem polčasu so Zmajčice nadaljevale s svojo igro, trener je opravil dve menjavi. Kmalu po začetku je Zalo Vindišar, ki se je vrnila po poškodbi, zamenjala Daša Krajnc, kasneje je v igro vstopila tudi Špela Ručman. Zadetka nismo videli vse do sodnikovega podaljška, ko je z drugim golom na tekmi končni rezultat 0:4 postavila Kumaličeva. Prvič je bila na tekmi tudi mlada igralka iz vrst deklet U-17 Tara Knego. Tara je bila že pripravljena na vstop v igro, vendar ni dočakala debitantskega nastopa. 

"Še ena tekma, podobna zadnjima dvema, in prepričljiva zmaga. Tekmo smo po izjemno kombinatorni igri odločili že v prvem polčasu, ko bi bil ob malo večji zbranosti rezultat lahko še višji. Malo me jezi nezbranost v zaključkih, ki nas je odlikovala v začetku sezone. Čaka nas še ena pomembna tekma in reprezentančni premor. Nato sledi za dekleta zaslužen premor in priprava na zelo pomemben drugi del sezone," je dejal trener ljubljanske ekipe Kondić.

Tekmovanja mlajših

Deklice U-15 čaka le še zaostala tekma proti ŽNK Cerklje, ki je bila zaradi trenutne covid situacije ponovno preložena. Nadomestni termin bo določen naknadno. Ekipa deklic U-15 je v letošnji sezoni pomlajena, saj so igralke, ki so bile v pretekli sezoni nosilke igre, prestopile h kadetinjam. Tako je bil prvi del sezone bolj učenje, prilagajanje novi igri in nabiranje izkušenj. Dekleta pod vodstvom trenerke Katarine Jagarinec, ki ji pomaga Tomaž Hostnik, trenirajo dobro in v klubu verjamejo, da uspeh ne bo izostal.

Manca Hostnik, kapetanka selekcije U-15, je s tem delom sezone zadovoljna: "Z dekleti se zelo dobro razumemo, čeprav je med nami kar nekaj mlajših igralk. Sezona, razen tekme z Radomljami, kjer smo igrale z dekleti večinoma letnika 2009 in mlajšimi ter brez standardne vratarke, je bila z mojega vidika kar dobra, je pa res, da je vedno prostor za izboljšanje, kar lahko dosežemo le z vestnim treniranjem."

Pomočnik trenerke je dodal: "Vzdušje v ekipi je dobro, prav tako treningi. V sezoni so dekleta nihala, vendar so, predvsem mlajša, pokazala, da se lahko kosajo tudi z dve leti starejšimi tekmicami. Glede na to, da je v ekipi kar nekaj deklet, ki so prve tekmovalne izkušnje dobile šele v letošnji sezoni, kaže na dobro delo na treningih."

Tudi dekleta U-17 so tekmovanja zaključila. Odigrala so vseh devet tekem in trenutno zasedajo tretje mesto na lestvici. Minulo sezono je glavnina deklet zaradi starosti prestopila med člansko ekipo. Tako je tudi kadetska ekipa Zmajčic pomlajena. Dekleta pod vodstvom trenerja Sebastiana Zalarja delajo dobro in se lahko nadejajo nadaljevanja uspehov.

"Močno smo napredovale. Prvi del sezone smo kot ena najmlajših ekip v ligi odigrale dobro. Verjamem, da lahko pridemo na vrh lestvice do konca sezone. Toda zato so potrebne želja, resnost in odgovornost na treningih ter veliko trdega dela. Meni osebno je lepo trenirati s tako ekipo, rada prihajam na treninge, na katerih ne manjka dobre volje in želje po napredku. Za prihodnji del sezone so moja pričakovanja še višja, saj vem, da smo vse sposobne pokazati več in lahko nam uspe doseči začrtane cilje," je dejala Tara Knego, kapetanka deklet U-17.

V minulem tednu se je na pripravah zbrala reprezentanca deklet U-15. Dekleta so pod vodstvom selektorke Anje Milenković na Čatežu odigrala dve pripravljalni tekmi proti reprezentantkam Ferskih otokov. Potrditev dobrega dela v klubu je tudi vabilo štirim Zmajčicam – Steli Babič, Lii Jasenc, Sari Medić in Zali Omerza. Med strelke za zmago proti Ferskim otokom sta se vpisali tudi Omerza z enim zadetkom in Babičeva z dvema.

Galerija

Članki iz rubrike