Milan Kučan Svet24.si

Milan Kučan: »Oblast nas vrača v državo, iz ...

dekle, najstnica, zloraba Svet24.si

Zverinski očim jo je posiljeval, prostituiral, ...

borut pahor pl1 Reporter.si

Z Janšo se ne sovraživa: predsednik države ...

T 28 Trojan, Red Bull Svet24.si

Strmoglavilo letalo z znanim slovenskim fotografom...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Komu je Ivan Zidar izročil ključe do tajnih ...

ATA IMAGES printscreen Odkrito.si

JELENA KARLEUŠA - zanemarjena in razburjena

nina-savnik Njena.si

Nina Savnik: Ni vse tako, kot je bilo videti

nu
nu
0 09.06.2021 12:12:03

Zmajčki na tujem kar trikrat na zmagovalnem odru, uspešni tudi mladi Mariborčani

Olimpijine najmlajše selekcije na mednarodnem turnirju v Umagu.

Tradicionalno se številne mlajše Olimpijine selekcije podajajo na mednarodni turnir v Umag. Lani je bil, razumljivo, odpovedan, letos pa je termin pomaknjen na pred poletni čas. Minuli konec tedna so se na turnirju mudile tri ekipe zmajčkov. Vse so se na kakovostnem tridnevnem tekmovanju izkazale z dobrimi predstavami in rezultati. Selekcija generacije U8 (trenerja Jure Šegota in Tomaž Avbelj) je odlično odprla skupinski del, ki ga je končala na drugem mestu in brez poraza. Zmajčki so nato zaustavljeni šele v polfinalu, a so turnir Umag Trophy zaključili z zmago, saj so v tekmi za tretje mesto ugnali rivale iz Maribora. Prvo mesto je osvojila beograjska Crvena zvezda, drugo pa Rijeka.

Selekcija U10 (Admir Krupić in Albert Lazicani) je prav tako blestela že v predtekmovanju in ta del turnirja zaokrožila brez poraza in končala na vrhu. Prvi poraz je doživela v polfinalu. Zmajčki so se nato zbrali in zanesljivo ugnali tekmece v boju za "bron". Turnir v Umagu so končali na tretjem mestu.

Enako uspešna je bila tudi ekipa U14 trenerjev Klemna Avblja in Bobana Jovića, ki je dobro odigrala skupinski del, ga zanesljivo končala na drugem mestu in se v izločilnih bojih prebila vse do polfinala, kjer je morala priznati premoč Mariboru. Zmajčki so se nato osredotočili za zadnjo tekmo na turnirju in slavili v dvoboju za končno tretje mesto proti Triglavu iz Kranja. Zmaga na Umag Trophyju je pripadla Mariboru, drugo mesto pa je osvojil ljubljanski Bravo.

Galerija
Značke: olimpija, mladi

Članki iz rubrike