duša Dobra karma

Ob smrti bo z vsemi nami samo ena sopotnica ...

grizli-medved_wiki Svet24.si

Medved raztrgal vodiča, kasneje se je pognal še ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

miran rudan Njena.si

Miran Rudan zaradi razmerja z 20 let mlajšo ...

nu
nu
16 26.03.2021 10:37:46

ČEFERIN O KAZNIH na slovenskih ulicah: SMEŠNO je, da ... A veliko ZAPOSLENIH V POLICIJI ima ...

Aleksander Čeferin v zelo odmevnem nastopu.

V intervjuju za radio Aktual, ki ga je v še razširjeni obliki objavila tudi Ekipa SN, je predsednik Uefe kot državljan in pravnik spregovoril o delovanju organov pregona na Slovenskem. In o kaznih, ki so jih dobili slovenski državljani in ki so močno odmevale v medijih. "Na vsak način je človek žalosten, ko vidi, da ko dijaki hočejo v šolo, jim za to dajo kazen. Organov pregona pa ne bi gledal enostransko – prepričan sem, da ima veliko zaposlenih v policiji drugačen pogled," je poudaril. 

In nadaljeval: "Seveda pa v takih težkih situacijah pridejo tisti, ki so ljubitelji represije, nekoliko bolj do izraza. In mislim, da je to slab pristop. Situacija je specifična, ljudi bi vsekakor morali opozoriti na določene stvari, da pa kaznuješ nekoga, ki ima nekaj napisano na dežniku, je tudi zame kot pravnika smešno." Odvetniška pisarna Čeferinove družine se tudi ukvarja s številnimi primeri tovrstnih kazni in domnevnim kršiteljem nudi pravno zaščito.

"To je izjemno pomembno. Pravica do protesta je temeljna človekova pravica. Vedno imaš pravico reči, da se z vlado ne strinjaš, tako kot imaš v nogometu pravico reči, da se ne strinjaš z Uefo. To pač tako je. Naša oblast pa je na kritiko malce občutljiva, očitno je to stvar nesamozavesti. In je bolj agresivno pristopila k temu – kar se meni seveda zdi narobe. Ampak poglejte, vse te stvari se enkrat razčistijo. Tudi to se bo, morda hitreje, kot mislimo," je odmevno napovedal. 

In še enkrat poudaril svojo željo, da bi živel v prijaznejši, bolj povezani Sloveniji. Pri čemer pa je poudaril, da nikakor ni obupan nad slovenskim narodom kot takim. "Vedno pravim, da opažam, da je devetdeset odstotkov prebivalcev Slovenije pozitivnih. Seveda ne covid pozitivnih, temveč govorim o pozitivnih, optimističnih ljudeh. A tisti, ki so pozitivni in optimistični, niso tako glasni. Glasni so negativci, primitivci – ljudje, ki žalijo druge ljudi, jih ponižujejo. Jaz ne bi bil obupan nad slovenskim narodom, obupan sem nad tistimi, ki … No, niti ne obupan, za to je že malce prepozno," je dejal. 

In zaključil: "Moti me, da se brutalno obračunava z namenom ostati pri moči, ostati pri oblasti. Sem pa prepričan, da se morajo stvari normalizirati. Na tem področju smo zdaj na nizki točki in enkrat bo tega tudi zadosti. Mislim, da je vse več ljudi, ki te agresije ne mara, ki ne mara tega primitivizma in ki bo to tudi povedalo." 

Značke: čeferin, policija, oblast

Članki iz rubrike