sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

sta
sta
0 25.03.2021 23:04:27

Portugalci v Kopru do zmage nad hrvaškimi vrstniki

alesfevzer.com
Nogometaši Portugalske so v tekmi 1. kroga evropskega prvenstva do 21 let v skupini D v Kopru premagali Hrvaško z 1:0. Edini gol na tekmi je v 68. minuti dosegel nogometaš Porta, Fabio Vieira. Na prvi tekmi skupine so mladi Švicarji premagali Anglijo z 1:0.

Portugalska - Hrvaška 1:0 (0:0)
* Stadion Bonifika, sodniki: Frankowski, Winkler, Golis (vsi Poljska).
* Strelec: 1:0 Vieira (68.)
* Portugalska: Costa, Correia, Leite, Queiros, Dalot, Vitinha (od 73. Braganca), Florentino (od 64. Vieira), Gedson Fernandes, Trincao (od 63. Conceicao), Pote (od 80. Ramos), Tomas (od 63. Carvalho).
* Hrvaška: Šemper, Bradarić, Vušković, Šerko, Erlić, Franjić (od 75. Špikić), Moro (od 67. Babec), Bistrović (od 75. Žaper), Ivanušec, Kulenović (od 63. Vizinger), Majer (od 67. Musa).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeč karton: /.



Hrvati za zdaj na EP mladih še niso zmagali in bodo morali še naprej iskati priložnost, saj so jih na prvi tekmi eura do 21 let na koprskem stadionu Bonifika zasluženo premagali portugalski vrstniki.

Prvi polčas je bil precej živahen, obe ekipi sta si priigrali kar neka priložnosti za zadetek, a sta bili neuspešni. Bližje zadetku je bila Portugalska, imela je tudi 65-odstotno posest žoge, ko je v 38. minuti Vitinha podal žogo do Gedsona Fernandesa, ta je dobro preigral Bartola Franjića, a nato zadel le zunanji del mreže. Poleg tega so Portugalci zadeli tudi vratnico, ko je meril Diogo Queiros. Zato pa se je na hrvaški strani večkrat izkazal vratar Adrian Šemper. A tudi Hrvaška ni bila brez priložnosti.

V drugem polčasu sta oba selektorja opravila nekaj menjav. Te so se bolj obrestovale Ruiju Jorgeju kot Igorju Biščanu, saj je Fabio Vieira vstopil v igro v 64. minuti, štiri minute pozneje pa po podaji Danija Carvalha zadel za vodstvo z 1:0. Vieira tako nadaljuje dobre predstave iz kvalifikacij, ko je na šestih tekmah zadel pet golov.

Hrvaški nogometaši si v drugem delu niso priigrali resnejše priložnosti, zato pa bi lahko v 86. minuti Portugalci povišali na 2:0, ko je Gedson Fernandes čudovito spravil žogo do Dioga Leiteja, vendar je branilec streljal čez gol.

Članki iz rubrike